14. září 2017 • 22:00

Spartaku hrozí trest od UEFA! Fanoušci hodili světlici poblíž rozhodčího

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Spartaku Moskva se ve středečním utkání základní skupiny Ligy mistrů na hřišti Mariboru (1:1) nevytáhli. V úvodu zápasu totiž z jejich sektoru přiletěla světlice a proletěla kousek vedle německého sudího Demise Aytekina. Anglický Liverpool, který bude 26. září druhým soupeřem ruského celku, už komunikuje s UEFA, protože se bojí o své fanoušky.



Ruští fanoušci už několikrát dokázali, že dokážou vytvořit pekelnou atmosféru, jenže ve středečním úvodním utkání Ligy mistrů na půdě slovinského Mariboru (1:1) si zadělali na pořádný problém. V úvodu zápasu totiž z jejich kotle vystřelila světlice, která letěla na hřiště a proletěla kousek od rozhodčího.

Disciplinární komise UEFA tak zahájila s ruským klubem řízení, jehož verdikt bude znám 21. září. Spartaku tak hrozí uzavření stadionu i finanční pokuta. Na UEFA navíc apeluje Liverpool, který se obává o své fanoušky, kteří do Moskvy pocestují na vzájemný zápas 26. září.

VIDEO | Světlice z kotle Spartaku proletěla poblíž rozhodčího

Anglický celek dostal na utkání 1 145 vstupenek a všem fanouškům, kteří do Ruska pocestují, proplatil náklady na víza. Pokud se ovšem bude hrát za zavřenými dveřmi, budou mít fanoušci Reds smůlu.

Problémy může mít také další východoevropský celek. Světlice totiž přistála po utkání Šachtaru Doněck s Neapolí (2:1). Její fanoušci se pro změnu o přestávce poprali s pořadateli, ale trestu italský klub unikne. „Nic o tom nebylo uvedeno v oficiální zprávě, proto jsme nezahájili žádné řízení,“ uvedla UEFA.

Góly

Domácí: 85. Bohar

Hosté: 59. Samedov

Sestavy

Domácí: Handanovič – Milec, Rajčevič, Šuler, Viler – Kabha, Vrhovec (79. Pihler) – Bajde (69. Kramarič), Ahmedi (69. Mešanović), Bohar – Tavares (C).

Hosté: Rebrov – Bocchetti, Kutěpov, Džikija – Ješčenko, Pašalić, Fernando, Glušakov (C) (29. Samedov), D. Kombarov (90. Melgarejo) – L. Adriano, Promes (85. I. Popov).

Náhradníci

Domácí: Obradović, Derviševič, Hotič, Kramarič, Mešanović, Palčič, Pihler

Hosté: Selichov, Melgarejo, Petković, Popov, Rocha, Samedov, Ščerbakov

Karty

Hosté: Džikija

Rozhodčí

Deniz Aytekin – Guido Kleve, Mark Borsch (všichni Německo)

Stadion

Ljudski vrt, Maribor

Návštěva

12.566 diváků


Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Liverpool 6 3 3 0 23:6 12
2. Sevilla 6 2 3 1 12:12 9
3. Spartak Moskva 6 1 3 2 9:13 6
4. Maribor 6 0 3 3 3:16 3

Zklamaní fotbalisté Porta včetně brankáře Ikera Casillase
Zklamaní fotbalisté Porta včetně brankáře Ikera Casillase

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud