27. září 2017 • 12:01

Perfektní zápas kanonýra Kanea. Manželka na něj žárlí, smál se kouč

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

První trefa levou nohou, druhá pravou, třetí hlavičkou - perfektní hattrick pro bezmála perfektního útočníka. Kanonýr Tottenhamu Harry Kane vystřílel londýnskému celku vítězství 3:0 nad APOELem a katapultoval jej do čela nabité skupiny H. Mauriciu Pochettinovi, který Spurs trénuje, už pomalu docházejí superlativa, kterými by anglického střelce popsal. Jeho neustálá chvála dokonce už začíná lehce lézt na nervy koučově manželce.



V srpnu ještě spí. První měsíc nové sezony je pro Harryho Kanea tradičně prokletý, ještě v něm nedal ani gól. Jenže jak se list kalendáře otočí na září, je z něj jeden z nejobávanějších kanonýrů světa. V Premier League už úspěsně dohání největší konkurenty, v Lize mistrů během dvou zápasů nasázel pět branek. Po dvou trefách proti Dortmundu zaznamenal hattrick proti APOELu, přemožiteli pražské Slavie.

Kaneových gólparád se nemohou nabažit nejen fanoušci, ale také trenér Tottenhamu Mauricio Pochettino. Argentinský stratég po výhře nad West Hamem, kterou Kane zařídil dvěma góly, řekl, že svého útočníka miluje. Po úterním vítězství už byl o něco opatrnější.

"Moje žena teď začala hrozně žárlit, a Harryho manželka vlastně taky," smál se 45letý kouč. "Ale vážně, myslím si, že je neuvěřitelný." Dokonce anglického střelce přirovnal ke Cristianu Ronaldovi. "Oba jsou úžasní, jsou to hráči, které chce mít každý trenér v týmu. Jsou to zabijáci. Cristiano je fantastický, jeden z nejlepších. Ale Harry je možná ještě lepší, protože je mladší, takže se stále ještě může zlepšovat," poklonil se Pochettino.

Ale nenechte se zmást, Kaneovi nepadá k nohám jen jeho kouč. Chválou nešetří ani legendy a televizní experti. Rio Ferdinand, bývalý kapitán Manchesteru United, se také nebál poklony z největších. "Jeho statistiky jsou na úrovni Cristiana Ronalda a Lionela Messiho ," prohlásil někdejší stoper ve studiu BT Sport, když narazil na fakt, že Kane v tomto kalendářním roce stihl už šestý hattrick.

"Před pár lety se lidé ptali, jestli může zopakovat sezony, ve kterých dal přes dvacet gólů, a on teď těm lidem dává najevo, že si tu formu drží. Dává góly ze všech možných pozic a situací, bránit ho musí být naprostá noční můra," shrnul útočníkovy kvality Ferdinand.

Harry Kane má už ve 24 letech na kontě dvě Zlaté kopačky pro nejlepšího střelce Premier League, jemu a ambicióznímu Tottenhamu ale stále uniká týmová trofej. "Chci vyhrát Premier League, FA Cup, Ligu mistrů... Na tom mi záleží," dal střelec jasně najevo po svém galapředstavení na Kypru. Je li skutečně tak dobrý, jak o něm jeho obdivovatelé tvrdí, je zřejmě otázkou času, než Tottenham alespoň k jednomu z těchto úspěchů svými góly dovede.

Góly

Domácí:

Hosté: 39. Kane, 62. Kane, 67. Kane

Sestavy

Domácí: Waterman – Vouros, Rueda, Carlão, Lago – Vinicius, Morais (C) (84. Alexandrou) – Zahid, Sallai (62. Makris), Aloneftis (75. Farías) – De Camargo.

Hosté: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, D. Sánchez, Davies – Winks, Dier – Aurier (57. F. Llorente), Moussa Sissoko (84. Georgiou), Heung-min – Kane (75. N'Koudou).

Náhradníci

Domácí: Gudiño, Poté, Alexandrou, Antoniou, Farías, Merkis, Makris

Hosté: Vorm, N'Koudou, Llorente, Foyth, Walker-Peters, Georgiou, Oakley-Boothe

Karty

Domácí: Waterman, Vinicius

Hosté: Winks

Rozhodčí

Královec – Sylško, Nádvorník (vš. CZE)

Stadion

GSP Stadium, Nikósie

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud