18. října 2017 • 04:58

Lize mistrů vládne ANGLIE! City doma neprohrává, Liverpool má rekord

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uběhlo dlouhých pět let od doby, kdy Ligu mistrů naposledy ovládl anglický tým. Chelsea s Petrem Čechem v brance byla poslední z ostrovních celků, která třímala blyštivou evropskou trofej. Start nové pohárové sezony ale vypadá úplně jinak - anglické celky zatím soutěži dominují, všech pět mužstev momentálně vede své základní skupiny.



Z úterního třetího kola základní skupiny v Mariboru udělali fotbalisté Liverpoolu vlastní exhibici. Slovinskému mistrovi nasázeli během prvního poločasu čtyři branky, celkové skóre 7:0 je nejlepším venkovním výsledkem v pohárové historii slavného klubu z Anfieldu.

"Myslím, že jsme odehráli skvělý zápas. Je to pro nás velmi důležitý výsledek, takhle musíme pokračovat," pochvaloval si po rekordní výhře autor dvou gólů Mohamed Salah. "Teď se musíme soustředit na zlepšení výsledků v Premier League, kde jsme měli v poslední době smůlu," připomněl egyptský útočník remízy s Newcastlem a Manchesterem United.

SESTŘIH Ligy mistrů: Maribor - Liverpool 0:7. Reds vyrovnali rekord
Video se připravuje ...

"Dali jsme nádherné góly, hráli úžasný fotbal. Maribor nevypadal moc dobře, ale proti nám je opravdu těžké hrát. Miluji fakt, že jsme i ve druhém poločase zůstali koncentrovaní, kontrolovali hru a předvedli velmi vyspělý výkon," liboval si Jürgen Klopp, který v Liverpoolu sestrojil mimořnádně nebezpečnou ofenzivní letku.

Náramně do sezony vstoupili i hráči Manchesteru City. Pod taktovkou Pepa Guardiloly nechtějí připustit druhou sezonu bez trofeje a zatím jedou jak bezchybně promazaný stroj.

Proti silné Neapoli v úterý rychle vedli 2:0, v úvodu utkání spustili na vlastním trávníku smršť. Italského soka pak pustili do hry, ale konečná výhra 2:1 znamená, že na domácím stadionu neprohráli už jedenáct zápasů. V Lize mistrů vůbec poprvé odstartovali základní skupinu třemi výhrami.

SESTŘIH Ligy mistrů: Manchester City - Neapol 2:1.
Video se připravuje ...

Mohamed Salah se postaral o dvě branky Liverpoolu
Mohamed Salah se postaral o dvě branky Liverpoolu

"Byl to úžasný zápas. Oba týmy se snažily o vysoký presink, Neapol je jeden z nejlepších celků, které jsem ve své kariéře potkal. Když nejste agresivní bez balonu, nemáte šanci přežít," vysekl poklonu španělský stratég svému soupeři.

Velmi slušný výsledek uhrál i třetí anglický celek, který se představil v úterních zápasech Ligy mistrů. Tottenham si odvezl remízu 1:1 ze stadionu obhájce titulu Realu Madrid.

SESTŘIH Ligy mistrů: Real Madrid - Tottenham 1:1
Video se připravuje ...

"Jsme šťastní. Oni si samozřejmě vytvářeli šance, ale my jsme hráli dobře a zápas jim hodně ztížili. Bod z Bernabeu byste brali každý den. Ukazuje to, jakou cestu jsme ušli," pravil nejlepší ofenzivní hráč v Anglii.

Ve středu jdou do akce zbylé anglické týmy hrající Ligu mistrů - Manchester United nastoupí na hřišti Benfiky, Chelsea doma přivítá AS Řím.

Už teď je jasné, že ostrovní celky zažívají v pohárech zcela mimořádný start. Všechny zmiňované celky vedou tabulky svých základních skupin a potvrzují ohromnou kvalitu. Je dost možné, že právě jeden z nich vydrží podávat takové výkony celou sezonu, aby na jaře zvedl ušatý pohár a po pěti letech jej přivezl do Anglie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud