18. října 2017 • 09:07

Guardiola: Neapol byla nejtěžší soupeř v kariéře. Výhru věnoval Katalánsku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola označil úterní výhru 2:1 nad Neapolí v Lize mistrů za jeden z nejlepších výsledků v kariéře. Italský celek také považoval za pravděpodobně nejsilnějšího soupeře, proti kterému kdy nastoupil.



Manchester se dostal do bleskového vedení, když se do 13. minuty stihli prosadit Sterling a Jesus. Hosté poté neproměnili penaltu, ale po přestávce výrazně přidali a z dalšího pokutového kopu snížil na 1:2 Diawara. Domácí si přesto nakonec prodloužili vítěznou sérii na deset zápasů.

"Nastoupili jsme proti jednomu z nejlepších soupeřů v mojí kariéře. Pravděpodobně proti tomu vůbec nejlepšímu," citovala Guardiolu agentura AP. "Proto jde o jednu z výher, na kterou jsem nejvíc pyšný," přidal bývalý kouč Barcelony nebo Bayernu Mnichov.

Guardiola po zápase mluvil také o svém rodném Katalánsku, kde momentálně probíhá snaha o referendum o nezávislosti. Vítězství nad Neapolí věnoval kouč City dvěma zatčeným politickým vůdcům, kteří organizovali protesty proti centrální španělské vládě. „Ukázali jsme Katalánsku, že vlastenectví je větší než jakákoliv myšlenka. Věříme, že budou brzy propuštěni,“ uvedl.

SESTŘIH Ligy mistrů: Manchester City - Neapol 2:1.
Video se připravuje ...

Jeho protějšek Maurizio Sarri nechal před víkendovým důležitým duelem italské ligy s Interem Milán odpočívat dvě největší hvězdy záložníky Allana a Jorginha a Neapoli chvíli trvalo, než se vyrovnala s dobře hrajícím soupeřem. "Musíme zápas rozdělit na dvě části. Prvních 25 minut a zbytek," uvedl Sarri.

"City bylo v úvodu lepší, protože je to takticky vyspělý tým, který umí kontrolovat tempo zápasu. Navíc jsme jim dávali až příliš mnoho prostoru," přidal kouč. "Nakonec jsme ale uhájili naši čest, protože City většinou soupeře naprosto zničí. Nám se ale podařilo dostat zpátky do zápasu a jako jeden z mála týmů jsme dokázali soupeře potrápit," dodal.

Neapol po šesti výhrách v řadě poprvé prohrála a v tabulce skupiny F je až třetí se ztrátou šesti bodů na vedoucí City a tří na druhý Šachtar Doněck, podle Sarriho se ale jeho tým neustále zlepšuje. "Vidím tam posun vpřed, protože v minulé sezoně jsme vedli nad Realem a pak jsme se rozpadli. Dnes jsme se 25 minut topili, ale pak jsme se dokázali dostat zase na hladinu," prohlásil.

Gabriel Jesus byl ve středu zájmu hostujících hráčů
Gabriel Jesus byl ve středu zájmu hostujících hráčů

Góly

Domácí: 9. Sterling, 13. Jesus

Hosté: 73. Diawara

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph – De Bruyne, Fernandinho, Silva (C) (76. Gündoğan) – Sterling (69. B. Silva), Jesus (87. Danilo), Sané.

Hosté: Reina – Hysaj (70. Ch. Maggio), Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński, Diawara, Hamšík (C) (78. Ounas) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne (57. Allan).

Náhradníci

Domácí: Bravo, Danilo, Gündoğan, Agüero, Mangala, Silva, Touré

Hosté: Allan, Maggio, Maksimović, Sepe, Rog, Ounas, Jorginho

Karty

Domácí: Walker, De Bruyne, Fernandinho

Hosté: Albiol, Ch. Maggio

Rozhodčí

Antonio Mateu – Pau Cebrián, Roberto Díaz, Teodoro Sobrino (všichni Španělsko)

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud