19. října 2017 • 16:49

Messi si zobnul tabletu v 10. minutě. Pak gólem posunul své hranice

Autor: iSport.cz, pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinská hvězda Lionel Messi přispěl jedním gólem ve středečním utkání Ligy mistrů s Olympiakosem Pireus k výhře fotbalistů Barcelony 3:1 a jako druhý hráč v historii dosáhl hranice stovky branek v evropských pohárech. Lepší je pouze jeho rival z Realu Madrid Cristiano Ronaldo, který má na kontě 113 zásahů. Fanoušky zaujal Messi také jiným neobvyklým momentem.



Běžela 10. minuta a kamera si našla třicetiletého Messiho zrovna ve chvíli, kdy si sáhl do stulpny. Z ni vyndal tajemnou tabletu a v předklonu ji polknul. O co šlo? Podle informací reportéra katalánského rozhlasu Ricarda Torquemada šlo o glukózu, která měla hlavní hvězdě domácích dodat energii.

Messi byl pak skutečně vidět, když z přímého kopu v 62. minutě zvýšil na 2:0. Pětinásobný vítěz prestižní ankety Zlatý míč na sto gólů potřeboval 122 zápasů, zatímco Ronaldo má na kontě už 151 utkání. Třetí místo v pořadí patří bývalému útočníkovi Realu Raúlovi se 76 brankami.

Pro Messiho to byla už patnáctá trefa v sezoně. "Doufám, že na konci bude mít 200 gólů," žertoval po zápase trenér Barcelony Ernesto Valverde. "Jeho statistiky jenom potvrzují, co každý den předvádí. Pořád posunuje hranice," dodal už vážně.

"Dal bych mu všechny ceny na světě. Už několik let ukazuje, že je nejlepším hráčem světa," uvedl předseda katalánského klubu Josep Maria Bartomeu. "Povýšil fotbal na umění. Je vůdcem našeho týmu, tahounem a nikdy nás neomrzí kochat se jeho hrou," prohlásil.

Barcelona sice celý druhý poločas hrála bez vyloučeného stopera Gerarda Piquého, ale i tak nakonec vyhrála i třetí zápas ve skupině a přiblížila se postupu do osmifinále, které si může zajistit za dva týdny vítězstvím v Řecku. Katalánský celek zvítězil v desátém z posledních 11 zápasů.

Lionel Messi hledal tabletku s glukózou ve stulpně
Lionel Messi hledal tabletku s glukózou ve stulpně

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud