22. listopadu 2017 • 00:09

Neville předpověděl kolaps Liverpoolu. Nehráli jsme fotbal, štvalo Kloppa

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevídaný kolaps předvedli fotbalisté Liverpoolu v zápase Ligy mistrů na půdě Sevilly. Když Roberto Firmino ve 30. minutě zvyšoval z dorážky už na 3:0, zdálo se, že hosté s přehledem dokráčí k výhře a jistotě postupu do osmifinále. Jenže ve druhé půli Liverpool naprosto selhal, dostal tři góly a o jarní boje ještě může v závěrečném duelu skupiny E se Spartakem Moskva přijít. „Cítíme se jako poražení, ale my jsme neprohráli,“ snažil se hledat něco pozitivního kouč Liverpoolu Jürgen Klopp.



Góly

Domácí: 51. Ben Yedder, 60. Ben Yedder, 90+3. Pizarro

Hosté: 2. Firmino, 22. Mané, 30. Firmino

Sestavy

Domácí: S. Rico – Mercado, Geis, Lenglet, Escudero (C) – N'Zonzi (46. F. Vázquez), Banega, Pizarro – Sarabia, Ben Yedder (81. Correa), Nolito (73. Muriel).

Hosté: Karius – Joe. Gomez, Lovren, Klavan, A. Moreno (63. Milner) – Wijnaldum, Henderson (C), Coutinho (63. Can) – M. Salah (87. Oxlade-Chamberlain), Firmino, Mané.

Náhradníci

Domácí: Soria, Corchia, Krohn-Dehli, Correa, Navas, Muriel, Vázquez

Hosté: Mignolet, Milner, Sturridge, Oxlade-Chamberlain, Can, Solanke, Alexander-Arnold

Karty

Domácí: Banega, Mercado

Hosté: A. Moreno, Henderson, Can

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp

Stadion

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla)

„V prvním poločase jsme předváděli výborný výkon, ale ve druhé půli jsme úplně přestali hrát fotbal. A nezačali jsme až do doby, kdy jsme dostali druhý gól, pak jsme se zase zlepšili a měli pár šancí, jenže oni dokázali vyrovnat,“ popisoval Klopp příčiny selhání. „Je to pro nás jako porážka, ale my jsme neprohráli. Je tu ještě poslední zápas a všechno máme stále ve svých rukou. Ale v ten moment jsem se cítil vážně mizerně,“ přiznal německý trenér.

Koho ovšem selhání Reds nepřekvapilo, byla někdejší hvězda Manchesteru United Garry Neville. Ten ve chvíli, kdy Firmino zvyšoval na 3:0, tweetoval: „Tohle skončí 3:3!“

A trefil se dokonale – i když ve druhé půli pak prorokoval Liverpoolu dokonce porážku. „Klopp musí být zničený, byl jen vteřiny od postupu ze skupiny. Ve druhé půli ale příliš mnoho hráčů vypadalo, že už si jsou jistí vítězství a přestali hrát,“ měl jasno i bývalý záložník Chelsea Pat Nevin.

„Je to hrozně frustrující, ale Liverpool musí hledat pozitiva. Remíza může být dobrý výsledek. Musí se soustředit na sobotní zápas s Chelsea,“ vykládal také televizní expert Michael Owen. Ten ale na rozdíl od fanoušků, kteří nemohli Kloppovi přijít na jméno, kouče částečně hájil.

„Myslím, že střídání zvolil dobře, za stavu 3:2 tam poslal Cana a Milnera. Takticky to bylo v pořádku, ale celkem oprávněně bude muset odpovídat na nepříjemné otázky,“ nechal se slyšet bývalý rychlík Liverpoolu.

 

Guido Pizarro v dramatickém závěru srovnává na 3:3
Guido Pizarro v dramatickém závěru srovnává na 3:3

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Liverpool 6 3 3 0 23:6 12
2. Sevilla 6 2 3 1 12:12 9
3. Spartak Moskva 6 1 3 2 9:13 6
4. Maribor 6 0 3 3 3:16 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud