11. prosince 2017 • 15:16

Vaclík o soubojích se City: Nejtěžší soupeř. Nemáme strach, ale respekt

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase Anglie, zase Manchester! Brankář Tomáš Vaclík a obránce Marek Suchý si se svojí Basilejí v osmifinále Ligy mistrů zahrají proti Manchesteru City. „Dostali jsme asi nejtěžšího možného soupeře. S Barcelonou a PSG by to bylo taky těžké, ale Citizens mají neskutečnou formu,“ poklonil se Vaclík v rozhovoru pro deník Sport.



Už na podzim Vaclík a Suchý hráli proti obrovi z Manchesteru – s United prohráli venku 0:3 a pak je doma porazili 1:0. „O našem vítězství nad United soupeř určitě ví, stejně jako to, že jsme postoupili s dvanácti body, což je slušné číslo. Ale že by se nás měli bát? Mají výhodu i v tom, že anglická liga jede nonstop, zatímco my po Novém roce odehrajeme jen dva ostré zápasy,“ zmínil Vaclík.

„Neřekl bych, že z nich máme strach, spíš respekt – ale velký! Stačí se podívat na jejich čísla a hned víte, s kým máte čest,“ řekl Vaclík v narážce na to, že City vede anglickou Premier League s luxusním jedenáctibodovým náskokem. Tým trenéra Pepa Guardioly v šestnácti kolech ztratil jen dva body a vyhrál už čtrnáctkrát za sebou. I z Ligy mistrů prošel v pohodě, zvítězil v pěti utkáních ze šesti.

„Jejich kouzlo je v tom, že neustále drží míč a moc ho soupeři nepůjčují. K tomu si připočtěte rychlé protiútoky, silné standardky a pochopitelně drtivou individuální kvalitu, soupiska je přecpaná hvězdami. City jsou neuvěřitelně kompletní tým, těžko se u něj hledají slabiny,“ řekl Vaclík. „I když favorit nejsme a ani za ty dva měsíce se na tom asi nic nezmění, nepůjdeme do toho předem poražení. První zápas hrajeme doma a musíme z něj vytřískat co nejvíc, protože v Manchesteru to pak bude jízda.“

ROZHOVOR S TOMÁŠEM VACLÍKEM O OSMIFINÁLE LM ČTĚTE V ÚTERNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

Osmifinálové dvojice v Lize mistrů

Juventus - Tottenham
Basilej - Manchester City 
Porto - Liverpool 
 Sevilla - Manchester United
 Real Madrid - PSG
 Šachtar Doněck - AS Řím
 Chelsea - Barcelona
 Bayern Mnichov - Besiktas Istanbul

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Manchester City 1:2. Hosté mají rekord a velký náskok
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud