5. listopadu 2008 • 14:45

Čech se porážkou z Říma netrápí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejhorší výsledek v sezoně zkomplikoval fotbalistům Chelsea cestu do osmifinále Ligy mistrů. "Blues" v letošním ročníku prestižní klubové soutěže poprvé inkasovali a po prohře 1:3 na stadionu AS Řím zatím museli odložit postupové oslavy.



Podle českého brankáře Petra Čecha však londýnský tým úterní neúspěch nepoznamená.

Chelsea prohrála teprve podruhé v sezoně. "Porážky k fotbalu patří. Náš tým je dostatečně zkušený a tak morálně silný, že nebude mít problém se z toho dostat. O víkendu nás čeká další zápas Premier League v Blackburnu a to bude první možnost zapomenout na Řím," řekl dnes Čech v telefonickém rozhovoru při vyhlášení ankety Zlatý míč.

"Blues" v úterý útočili na postup do jarních bojů, ale po porážce se jejich pozice ve skupině A zkomplikovala. V čele tabulky už mají jen jednobodový náskok před AS Řím a Bordeaux. "Úterní výsledek je pro nás velikým zklamáním. Mohli jsme být jedním z prvních postupujících a pro to jsme si do Říma také jeli. Bohužel to dopadlo obráceně," pokračoval český brankář.

O účasti v jarním pokračování soutěže ale nepochybuje. "Je nepříjemné, že se prodloužilo čekání na postup, ale stále to máme ve svých rukou. Dva zápasy máme před sebou a postup by nás neměl minout. Jsem přesvědčen, že jsme natolik silní, že zbylé zápasy zvládneme," uvedl Čech.

Úterní utkání na římském stadionu nevyšlo Chelsea především v obraně. Poprvé v sezoně inkasovala tři branky. "Přitom jsme nezačali špatně. Drželi jsme míč a předvedli pár střel, ale pak přišel první gól. Ani jsem neviděl, co se před ním vlastně stalo, musím se podívat na video," řekla reprezentační brankářská jednička.

Za klíčový považoval Čech druhý gól domácích těsně po příchodu z kabin. "Ten gól to celé změnil. Před začátkem druhého poločasu jsme věděli, že máme 45 minut, abychom srovnali skóre, a najednou to bylo 0:2. Tak jsme se možná až moc bezhlavě pustili do útoku a z brejku jsme dostali třetí gól. Dopustili jsme se chyb, které by se nám neměly stávat," mínil Čech.

S českým brankářem souhlasil trenér Londýňanů Luiz Felipe Scolari. "Nehráli jsme dobře. V kritických momentech jsme udělali strašné chyby a Řím díky tomu rozhodl zápas. Při prvním gólu nikdo nehlídal Panucciho a ten skóroval, pak udělal Mikel chybu a bylo to 0:2," zlobil se brazilský trenér, který si připsal první venkovní prohru po příchodu do Chelsea.

"Musíme se z toho v příštích zápasech poučit. Pro budoucnost je potřeba, abychom byli uvolněnější, když prohráváme 0:1. To přece není konec zápasu. Jinak si myslím, že když ve zbývajících dvou zápasech jednou vyhrajeme, mělo by to stačit, protože Řím a Bordeaux hrají spolu a oba zároveň vyhrát nemůžou," dodal Scolari.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud