28. července 2009 • 12:55

Šance Sparty? Větší než loni!

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deník Sport srovnal před zápasy s Panathinaikosem loňskou a současnou Spartu. Výsledek? Teď drží letenské mužstvo v ruce o něco lepší karty. Alespoň to ukázal průzkum v několika kategoriích.



Dále čtěte:
Berger proti Panathinaikosu nepomůže »
Ten Cate: Loňský postup nic neznamená »

Sparta před rokem

Vítězslav LavičkaFoto Michal Beránek SPORT

Sparta dnes

Jozef ChovanecFoto Pavel Mazáč SPORT

Kozáčik – Voříšek, Řepka, Kučera, Kadlec – Hušek, Kladrubský, Kušnír – Berger, Kulič – Slepička Sestava Blažek – Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič – Žofčák, Vacek, Hušek, Zeman – Holenda, Wilfried
4Letnou potkalo další zemětřesení. Mužstva se ujal nový trenér Lavička, prezident Chovanec se stal generálním sportovním manažerem a hráčský kádr prošel velkými změnami. Hitem číslo jedna byl příchod Patrika Bergra. Výchozí pozice
5Do konce jara žili na Letné všichni v obavách, aby týmu patřila v lize alespoň druhá příčka, zajišťující kvalifi kaci Ligy mistrů. Po posledním kole následovala úleva a poklidné léto. Neměnil se trenér, radikálním řezem neprošel ani kádr. Jen se doplňoval.
5Navenek se zdálo vše idylické. Příznivci byli plni naděje, že s Lavičkou přijde na Spartu zase světlo. Jenže uvnitř taková pohoda nevládla. Vedení navzdory trenérovu nesouhlasu prodalo do Plzně záložníka Horvátha, starší hráči zase nepřijali metody mentálního kouče Vujoviče. Klima 6Zatímco ve slávistickém táboře explodovala bomba, která z Edenu nečekaně odnesla kapitána Brabce, na Spartě se nestalo nic, co by veřejnosti vyrazilo dech. Atmosféru znepříjemňují jen zranění Kladrubského, Kucky a Bergra.
5Lavička měl jako bývalý sparťan podporu fanoušků, odborný respekt si získal titulem v Liberci. Zároveň se však shodil tím, že na Letnou utekl od rozdělané práce v reprezentační „jednadvacítce“. A v kuloárech se šuškalo: Nebude moc hodný? Trenér 5 Hlavní kouč nese jméno Jozef Chovanec, ovšem tréninky vede Martin Hašek. Tak tomu je už půl roku. Stejnou dobu zůstává klubovým tajemstvím přesné rozdělení pravomocí tohoto trenérského tandemu. Panathinaikos byl každopádně pozorovat Hašek.
4Hodně změn v sestavě, ale krátký čas na přípravu. To byl strašák Sparty. V žádné řadě nezůstal kámen na kameni. V obraně se hledal nový parťák k Řepkovi, v záloze se zacelovala díra po Horváthovi a vypisoval se konkurz na úderný útok.
Sehranost 7Sestava Sparty na jaře a v prvním kole nového ligového ročníku? Až na středopolaře Kladrubského totožná. Jinak řečeno: problém, který existoval před rokem, zmizel. Souhra týmu nemusela být laděna v šibeničně krátkém termínu.
4 Okénka v obraně, nízká produktivita v útoku. Ke dvěma ligovým vítězstvím a dvěma výhrám nad Šeriffem Tiraspol ve 2. předkole Ligy mistrů Spartě notně přispěla i paní Štěstěna. O to tvrdší byl pak náraz na vyšší evropskou kvalitu.
Kvalita hry
5 Nemastná, neslaná ofenziva. Kolik šancí si tým vypracoval v Teplicích? Ke správné odpovědi bohatě vystačí prsty jedné ruky. Pokud soupeř neotevře vlastní nedbalostí Spartě cestu k bráně, sama to nedokáže. Může se však opřít o solidně organizovanou defenzivu.
22Očekávání nekorespondovalo s realitou. Tým neměl moc nábojů v kapse na to, aby se prostřílel přes Panathinaikos dál. Mohl spoléhat jen na zázrak. RESUMÉ 28I nyní je Panathinaikos papírovým favoritem, ale už ne tak velkým jako před rokem. Udržení čistého konta v prvním utkání není pro Spartu vzdušným zámkem. A kdyby se k tomu přidal třeba gól ze standardní situace, i v aténském pekle by se týmu mohlo dýchat dobře.
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud