30. července 2009 • 09:50

Zeman: V Aténách se nepoděláme

Autor: deniksport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na levé straně sparťanské zálohy byl jedním z hlavních strůjců skvělého vítězství Pražanů nad Panathinaikosem. Pro spoluhráče Vacka připravil Martin Zeman gól. "Byl to úmysl, věděl jsem, kde Váca je," řekl v online rozhovoru.



Dvacetiletý odchovanec Tábora byl v stále ve velké euforii. „Byl to neuvěřitelný, výjimečný zápas. Lidi fantastičtí, atmosféra skvělá," rozplýval se. Vzápětí zalitoval, že se podobný fotbal nehraje na Letné stále. „Ono to v lize nejde, podat stejně ofenzivní výkon. Všichni proti nám brání, to je nesmírně těžké. Řekové se naopak pořád tlačili dopředu," vysvětloval.

Čtenáři nemohli nechat bez povšimnutí Zemanovu gólovou přihrávku. „Já jsem původně chtěl hlavičkovat do rovnou do brány, ale pak si Váca zařval a já mu balon hned sklepl. Zaplaťpánbůh za to," popisoval celou akci levonohý fotbalista.

Skvělý výsledek budou muset svěřenci Jozefa Chovance potvrdit ještě na horké aténské půdě. „Musíme to zvládnout. Uděláme pro to úplně všechno. Z atmosféry v Aténách se nepoděláme. Ani jsme teď nijak neslavili, nechceme předbíhat," krotil Zeman přehnanou euforii.

Sám se musel zpovídat fanouškům ze své hry. Proč tvoje rohy končí na hlavě prvního obránce? Proč nikdy neděláš kličku na pravou nohu? Talentovaného sparťana štiplavé otázky z míry nevyvedly. V klidu na ně odpovídal. „Snažím se na tom pracovat. Myslím, že od loňské sezony jsem udělal velký pokrok," vysvětloval trpělivě.

A jak zamotá mladému muži přestup do velkoklubu hlavu? „Ze začátku jsem se vznášel v oblacích. A dost jsem na to doplatil. Takže nyní už nic takového nehrozí. Věřím, že stojím nohama pevně na zemi," usmíval se Zeman.

Co ještě prozradil?

O spoluhráči Matušovičovi: Byli jsme spolu velcí konkurenti, ale nikdy jsme neměli mezi sebou jediný problém. Nemyslím si, že by to byl nějaký „machýrek".
O vozovém parku hráčů Sparty: Jednoznačně vládne Tomáš Řepka se svým mercedesem. Tomu se asi nedokáže nikdo ani přiblížit.
O konkurenci na své pozici: Je velká. Ale pro mě je to jenom dobře, musím na sobě pracovat, bojovat o své místo na trávníku. Žene mě to dopředu.
O vysněném klubu a hráči:
Teď se mi to sešlo. Mám rád Real Madrid a Cristiana Ronalda.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud