6. srpna 2009 • 17:31

Žádná revoluce! Jarolím zůstává

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovou Slavii po překvapivém vyřazení ze 3. předkola Ligy mistrů Šeriffem Tiraspol žádné zemětřesní nepotká. A ani ekonomické problémy klubu nehrozí, byť po středečním kolapsu přišel o naději získat 185 milionů korun, které inkasuje každý účastník základní skupiny.



Tvrdí to generální ředitel klubu Petr Doležal. Ten zároveň také důrazně odmítl, že by po vyřazení oslabila pozice trenéra Karla Jarolíma.

Nutné však prý je, aby Slavia zahladila blamáž ve 4. předkole Evropské ligy a postoupila do její hlavní fáze a alespoň částečně tak dala zapomenout na zklamání z Ligy mistrů.

"Protože přes Tiraspol jsme postoupit měli a je chyba, co se stalo. Proto je teď nutné, abychom se dostali do skupiny Evropské ligy a částečně to tam napravíme, protože důležitý krok na začátku sezony jsme nezvládli," řekl dnes novinářům Doležal.

"Asi jsme nějaké chyby udělali, ale veřejně to pitvat nebudeme. Každopádně jsme obrovsky smutní a zklamaní a musíme teď dělat všechno pro to, aby ekonomické i sportovní důsledky vyřazení byly co nejmenší," vzkázal Doležal.

Stanislav Vlček stojící opodál smutní, Slavii vyřadili tihle radující se hráči Tiraspolu! Stanislav Vlček stojící opodál smutní, Slavii vyřadili tihle radující se hráči Tiraspolu!Foto Michal Beránek SPORT

Ten prý neví, jaké dopady pro slávisty může neúspěch v předkole Ligy mistrů. Slavia si podle Doležala hodně uškodila. "Jde o peníze za účast samotnou, můžou se zviditelnit hráči, jde o další příjmy z marketingu a vstupného," vypočítával Doležal.

Ztráta vysokých prémií za účast v LM ale prý klub neochromí. "Mít a nemít ty peníze samozřejmě je obrovský rozdíl, ale rozpočet na sezonu už máme dopředu zajištěný. A i kdybychom se dostali do nějaké tíže, můžeme si pomoci prodejem nějakého hráče. Nabídky registrujeme, ale řešit to budeme nejdříve v zimě," vysvětlil Doležal.

Vyloučil ale, že by vedení klubu začalo s výprodejem mužstva, jehož kádr v létě kouč Jarolím výrazně přestavěl především kvůli prosazení se v Lize mistrů.

"Kádr jsme chystali tak, že budeme hrát tři soutěže. A navíc pořád platí, že to tak může být, když uspějeme v Evropské lize. Ale někteří naši hráči už jsou na testech, ale nevylučuju, že třeba ještě nějaký transfer uděláme," naznačil Doležal, že se současný tým už mnoho měnit nebude.

Pražané při vidině tučných výdělků v LM také hodně utráceli: Slavia například za více než dvacet milionů korun zaplatila za Adama Hlouška, přes deset milionů investovala do Ondřeje Čelůstky, celkem přišlo dvanáct posil.

"Teď je předčasné hodnotit, jestli ta přestavba mužstva byla až moc velká. Šli jsme do určitého rizika, které nám z pohledu Ligy mistrů momentálně nevyšlo. Ale sezona je ještě dlouhá, a když uspějeme v Evropské lize, může to být zase naopak," řekl Doležal.

Petr Doležal Petr DoležalFoto Barbora Reichová (SPORT)

S odstupem nechtěl hodnotit, jestli si Slavia v létě neuškodila vyhazovem kapitána Ericha Brabce, což vzbudilo obrovský ohlas. "Někdo prostě odešel, někdo přišel. Resumé je takové, že jsme nepostoupili do Ligy mistrů.

A k té události kolem Brabce se už vracet nechci," prohlásil Doležal. Naopak veřejně vyjádřil podporu trenéru Jarolímovi. Vedení klubu prý absolutně nepřemýšlí o změnách v realizačním týmu.

"Nejsme nositeli unáhlených změn. A nezapomínáme na to, v jakém stavu jsme Slavii před lety přebírali a kdo byl hlavním mužem jejího znovuzrození. Teď se něco nepovedlo, ale Karlova pozice zůstává pořád stejná," zdůraznil Doležal.

Na vyřazení Slavie se ale podle něj mohlo podepsat, že Jarolím v duelech proti Tiraspolu nesměl na lavičku, protože si odpykával disciplinární trest za své extempore s asistentem rozhodčího v minulé sezoně v utkání Poháru UEFA proti Hamburku.

"To, že nebyl na lavičce, asi situaci ovlivnilo. Mohlo to hrát roli," uvedl Doležal.

 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud