17. března 2010 • 21:54

LM: Král Messi zařídil vítězství Barcelony

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Messi, Messi, Messi. Nou Camp opět vyvolává jméno argentinského kouzelníka. Drobný záložník prakticky sám zařídil výhru Barcelony nad Stuttgartem 4:0 a posunul svůj tým do čtvrtfinále Ligy mistrů. V druhém utkání Bordeaux přehrálo Olympiakos Pireus a zkompletovalo osmičku postupujících.



Po vyřazení Realu a Sevilly zůstává Barcelona posledním španělským týmem v soutěži. Obhájce titulu se proti Stuttgartu na postup příliš nenadřel. Díky brankám Messiho, Pedra a Bojana zvítězil 4:0. Po remíze 1:1 v prvním utkání se Barcelona může těšit na čtvrtfinále.

Mezi osm nejlepších celků se podívá i Bordeaux. Mistru Francie stačila k postupu přes řecký Olympiakos Pireus výhra 2:1. V sestavě domácího týmu odehrál 84 minut Jaroslav Plašil.

Diváci v ochozech Nou Campu i u televizních obrazovek viděli jedinečné představení "malého velkého muže". Lionel Messi dva góly dal, na jeden přihrál a proměnil utkání ve vlastní exhibici.

Nejlepší fotbalista planety je v současné formě nepolapitelný. Pálí v lize i Lize mistrů, řídí hru Barcelony. O víkendu hattrickem sestřelil Valencii, proti Stuttgartu znovu řádil.



Poprvé se Messi prosadil už po čtvrthodině hry. Bafnul míč ve středu hřiště, prošel s ním až k vápnu a nechytatelnou pumelicí rozvlnil síť poprvé.

Messiho levačka čarovala i v dalších minutách. Za hranicí šestnáctky obloučkem načechral míč pro Pedra a ten před Lehmanem nezaváhal - 2:0 pro Barcu.

Miláček barcelonského publika ve fantastickém představení pokračoval i v druhém poločase. Po další krásné akci Messi z hranice vápna technickou střelou nedal Lehmannovi šanci a rozjásal tribuny potřetí.

Gólový účet uzavřel střídající Bojan. Barcelona díky jasné výhře může v Lize mistrů pokračovat v cestě za obhajobou titulu. 

Odvetná osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Bordeaux - Olympiakos Pireus 2:1 (1:0)
Branky: 5. Gourcuff, 88. Šammach - 65. Mitroglu. Rozhodčí: Benquerenca (Portug.). ČK: 68. Diarra - 60. Derbyshire. První zápas 1:0, postupuje Bordeaux.

FC Barcelona - Stuttgart 4:0 (2:0)
Branky: 13. a 59. Messi, 22. Pedro, 89. Krkič. Rozhodčí: Hamer (Luc.). První zápas 1:1, postupuje Barcelona.

POSTUPUJÍCÍ DO ČTVRTFINÁLE LM

Arsenal, Bayern Mnichov, Bordeaux, CSKA Moskva, FC Barcelona, Inter Milán, Manchester United, Olympique Lyon.
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud