19. března 2010 • 12:25

Čtvrtfinále Ligy mistrů: Rosický vyzve Messiho

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Arsenalu Londýn s Tomášem Rosickým se ve čtvrtfinále Ligy mistrů utkají s obhájcem titulu Barcelonou. Na Tomáše Necida a CSKA Moskva čeká souboj s Interem Milán a Bordeaux Jaroslava Plašila sehraje francouzské derby s Lyonem.



Fotbalisté Arsenalu Londýn s Tomášem Rosickým se ve čtvrtfinále Ligy mistrů utkají s obhájcem titulu Barcelonou. Na Tomáše Necida a CSKA Moskva čeká souboj s Interem Milán a Bordeaux Jaroslava Plašila sehraje francouzské derby s Lyonem.

Poslední semifinalista vzejde z duelu mezi Bayernem Mnichov a Manchesterem United. Rozhodl o tom dnešní los v sídle UEFA v Nyonu.Souboj Arsenalu s Barcelonou bude o to zajímavější, že oba týmy hrají v podobném ofenzivním stylu založeném na držení míče.

"Věřím, že to bude oslava fotbalu. Bude zajímavé sledovat, jak se oba týmy vyrovnají s tím, že soupeř hraje hodně podobně. Moc se na ten zápas těšíme," uvedl na klubovém webu technický ředitel Barcelony Txiki Begiristain.

Český reprezentant Rosický se domnívá, že oba souboje budou ozdobou čtvrtfinále. "Oba týmy vyznávají obdobnou filozofii, fanoušci se mají na co těšit a těšíme se i my hráči," uvedl záložník na webu hráčské agentury ISM.Favoritem podle něj není žádný ze soupeřů. "Mezi kluby, které jsou ve hře, už nenajdete nikoho, kdo by nemyslel na vítězství. Vysoké cíle mají všichni," podotkl Rosický, který současně potvrdil, že už je zdráv a připraven nastoupit v ligovém duelu proti West Hamu.

Arsenal navíc Barceloně často přetahuje hráče z mládežnických týmů, mimo jiné současného kapitána Cesca Fábregase, o jehož návrat Barcelona již delší čas usiluje. Za Katalánce zase nastupuje bývalý kapitán Arsenalu Thierry Henry. Oba týmy se naposledy utkaly ve finále Ligy mistrů v roce 2006, kdy Barcelona vyhrála 2:1.

Také hráči Manchesteru United a Bayernu Mnichov mají na vzájemné duely bohaté vzpomínky. Anglickému klubu se ve finále Ligy mistrů v roce 1999 podařil jeden z nejpamátnějších zvratů v historii. Ještě minutu před koncem prohrával 0:1, ale dvěma góly v rozpětí několika sekund strhl vítězství na svou stranu.

Od té doby si však ve vzájemných duelech vede lépe bavorský klub, který dva zápasy vyhrál, dva skončily nerozhodně.Prezident Bayernu Karl-Heinz Rummenigge doufá, že jeho tým překvapí.

"Manchester je momentálně kousek před námi, ale tím větší máme motivaci. Je to velká výzva - sesadit favorita," prohlásil někdejší útočník. "Hrát v Anglii je vždycky zážitek. Perfektní trávník, skvělé publikum," dodal trenér Louis van Gaal.

Inter Milán a CSKA Moskva na sebe narazily před dvěma lety ve skupině a oba zápasy vyhráli Italové. "Inter je jasný favorit, ale podobnou roli jsme si vyzkoušeli už proti Seville. To nám taky nikdo nevěřil a my postoupili. Může se to povést i teď," uvedl v telefonickém rozhovoru s ČTK útočník CSKA Necid.

Sám si sice přál spíše Barcelonu, ale i Inter splňuje jeho požadavek zahrát si proti velkoklubu. "Nevadí mi to. Inter je také extratřída. Po postupu přes Chelsea budou psychicky hodně nahoře a budou si hodně věřit. My ale nemáme co ztratit. Hodně se na ten souboj těším," zhodnotil reprezentační útočník, který se o čtvrtfinálovém soupeři dozvěděl od svého otce.

"Když jsem jel z tréninku, poslal mi táta esemesku, že máme Inter. Nijak jsem ten los neprožíval," dodal.

Vůbec nejlépe se vzájemně znají hráči Lyonu a Bordeaux, kteří spolu bojují ve francouzské lize o titul. V podzimním zápase se radoval Plašilův tým, který vyhrál v Lyonu 1:0. Odveta je na pořadu až 17. dubna, tedy po čtvrtfinále Ligy mistrů.

"Pro francouzský fotbal je dobře, že aspoň jeden tým bude v semifinále. Co se týče postupových šancí, vidím to padesát na padesát. Obě mužstva se dobře znají, bude to hodně vyrovnané a rozhodnout může třeba gól vstřelený venku," řekl v telefonickém rozhovoru s ČTK Plašil.

Prezident Bordeaux Jean-Louis Triaud neskrýval zklamání nad tím, že místo atraktivního zahraničního soupeře uvítá "jen" Lyon. "Téhle varianty jsme se obávali. Ale musíme se s tím vyrovnat. Pro Francii je to dobrá zpráva v tom, že bude mít určitě zástupce v semifinále," řekl Triaud.

Francouzský fotbal měl přitom tým mezi čtyřmi nejlepšími naposledy v roce 2004 zásluhou Monaka.Dnešní losovací akt v Nyonu nastínil i složení semifinále: vítěz duelu mezi Bayernem a Manchesterem United narazí na lepšího ze souboje Lyon - Bordeaux.

Druhou dvojici vytvoří úspěšnější mužstva ze sérií Inter Milán - CSKA Moskva a Arsenal - Barcelona.První zápasy čtvrtfinále se uskuteční 30. a 31. března, odvety o týden později. Semifinálové duely pak jsou na programu 20. a 21. dubna s odvetami v následujícím týdnu. Finále bude 22. května hostit Madrid.

Los fotbalové Ligy mistrů v Nyonu:

Čtvrtfinále:30. března:
Olympique Lyon - Bordeaux (Plašil),
Bayern Mnichov - Manchester United.

31. března:
Arsenal Londýn (Rosický) - Barcelona,
Inter Milán - CSKA Moskva (Necid).

odvety:

6. dubna:
Barcelona - Arsenal Londýn,
CSKA Moskva - Inter Milán.

7. dubna:
Bordeaux - Olympique Lyon,
Manchester United - Bayern Mnichov.

Semifinále:

20. dubna:
Inter Milán/CSKA Moskva - Arsenal Londýn/Barcelona.

21. dubna:
Bayern Mnichov/Manchester United - Olympique Lyon/Bordeaux.

odvety:

27. dubna:
Olympique Lyon/Bordeaux - Bayern Mnichov/Manchester United.

28. dubna:
Arsenal Londýn/Barcelona - Inter Milán/CSKA Moskva.

Finále se hraje 22. května v Madridu.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud