25. července 2016 • 15:26

Čeští soupeři v Evropě? Kvůli Spartě odložili ligu, Karabach = zeď

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • České týmy čekají zápasy v pohárové Evropě. Jak si vedou jejich soupeři?České týmy čekají zápasy v pohárové Evropě. Jak si vedou jejich soupeři?FOTO: Sport

    Horké fotbalové léto startuje v Česku na plné obrátky tento týden. Už zítra do 3. předkola Ligy mistrů vstupují Plzeň a Sparta domácími zápasy s Karabachem Agdam, respektive se Steauou Bukurešť. Další tři čeští zástupci (Mladá Boleslav, Liberec a Slavia) budou ve čtvrtek bojovat v předkolech Evropské ligy. Jak jsou na tom celky, které se s českými kluby utkají? Deník Sport se podíval aktuální formu všech pěti soupeřů.

  • Soupeř Plzně: Karabach trápil minule i Celtic

    Michael Krmenčík v přípravě na novou sezonu zářil, dostane šanci v základní jedenáctce Viktorie Plzeň?Foto ČTK

    Možná to tak líbivě nezní, ale o to hůř se proti nim hraje. Karabach Agdam, úterní protivník Plzně ve 3. předkole Ligy mistrů, rovná se zeď, neprostupná obrana. V minulé sezoně se mistr Ázerbájdžánu dostal až do základní skupiny EL. Předtím sice vypadl v předkolech Ligy mistrů, ale ze čtyř zápasů dostal přitom jen jeden gól – na Celtiku. V play off EL smáznul Young Boys celkově 4:0, v hlavní fázi soutěže si pak doma poradil s Anderlechtem 1:0 a Monaco obral po remíze 1:1. Na další postup to tehdy nestačilo, i tak jde ale o silné varování, že hlavně odveta venku bude bolestná. Už v domácím zápase 3. předkola Ligy mistrů by si měla Viktoria udělat náskok, aby byl klid.

  • Soupeř Sparty: Steaua Bukurešť má Ligu mistrů za jasnou prioritou

    Fotbalisté Sparty a jejich děkovačka fanouškům po generálce s Fenerbahce Istanbul (0:0).Foto Dominik Bakeš (Sport)

    Žádné podcenění, vypadá to skoro až hystericky. Rumunská liga se sice o víkendu rozběhla, ale bez Steauy Bukurešť. Ta si svůj nedělní zápas s CSMS Iasi přeložila, aby byla čerstvá v úterý na Spartě ve třetím předkole Ligy mistrů. Přeložila si ho i navzdory tomu, že si tím nadělala spoustu problémů hned na startu sezony. Se soupeřem CSMS Iasi se dohodla hravě, i je čeká v týdnu boj o pohárovou Evropu. Ale problém nastává v termínové listině.

    Tenhle zápas se má dohrávat 31. srpna. Tou dobou už tři dny poběží první reprezentační termín, v němž startuje evropská kvalifikace o mistrovství světa. A zrovna Steaua je zvyklá posílat národnímu týmu nějakých pět šest hráčů. „Budeme hrát bez nich, je to nevýhoda, ale jiný termín nebyl. Museli jsme udělat nějaký kompromis a musím říct, že úterní zápas proti Spartě je pro nás mnohem důležitější než liga proti Iasi,“ nechal se slyšet trenér prominentního rumunského klubu Laurentiu Reghecampf.

    Sledujte přímý přenos zápasu Sparta - Steaua na iSport.cz ZDE>>>

  • Soupeř Slavie: Rio Ave v generálce vyhrál klasicky 1:0

    Fotbalová Slavia vstřelila v první půli odvety druhého předkola Evropské ligy do sítě soupeře z Tallinnu jen jeden gól.Foto Dominik Bakeš (Sport)

    Je to už takový folklór. Rio Ave a výhra 1:0. Takhle vyhrálo sedmkrát v minulé ligové sezoně, a vedlo si tak v i generálce proti Gijónu z Primera División. V zápasových referátech byl výkon Rio Ave, soupeře Slavie ve 3. před kole Evropské ligy, popisován jako agresivní, nátlakový a mužstvo používalo místo zdlouhavého držení míče rychlý přechod do útoku. Na hřiště se dostalo celkem devatenáct hráčů, ale osm střídání po půli prý mělo na utkání nicotný vliv.
    Základní sestava Rio Ave proti Sportingu Gijón: Cássio – Nadjack, Marcelo, Vilas Boas, Rafa Soares – Wakaso, Tarantini – Novais, Ribeiro, Dias – Yazalde.

  • Soupeř Mladé Boleslavi: Škendija Tetovo slavila první postupy

    Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v přípravě nad Táborskem 5:2.Foto FK Mladá Boleslav

    Mladou Boleslav čeká ve 3. předkole Evropské ligy Škendija Tetovo, v minulé sezoně druhý tým makedonské ligy a zároveň vítěz národního poháru. Škendija hrála v předešlých pěti letech čtyřikrát v evropských pohárech, ale ani přes jednoho soupeře nedokázala přelézt. To se makedonskému týmu povedlo až nyní, když vyřadil nejprve polskou Cracovii a pak i Něftči Baku. Kádr tvoří zejména Makedonci včetně mladých reprezentantů, kterými jsou Marjan Radeski či Besir Demiri. Klub je z města se silnou albánskou komunitou, jeho fanoušci se nazývají Ballistët podle albánského nacionalistického odbojového hnutí z druhé světové války.

  • Soupeř Liberce: Tříbodový start do ligy pro Admiru Mödling

    Útočník Milan Baroš na tréninku LiberceFoto ČTK

    Admira Mödling, soupeř Liberce ve 3. předkole Evropské ligy, má za sebou úspěšný vstup do nového ročníku rakouské ligové soutěže. Devítinásobný mistr země vyhrál na hřišti Mattersburgu 1:0. Domácí měli ale celý zápas převahu (držení míče v procentech 55:45) a poslali na branku Admiry třináct střel, jednou z nich Markus Pink trefil tyč. O jediný a rozhodující gól zápasu se v 19. minutě postaral přízemní střelou zpoza šestnáctky čtyřiadvacetiletý záložník Christoph Knasmüllner, který se prosadil i uprostřed týdne v pohárové odvetě s Kapazem Gandžou (2:0).

    Sestava Admiry: Siebenhandl – Zwierschitz, Strauss, Wostry, Ebner – Lackner, Toth – Sax (63. Ayyildiz), Knasmüllner (67. Blutsch), Bajrami – Starkl (87. Schmidt).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud