9. srpna 2016 • 23:19

Real - Sevilla 3:2 v prodloužení. Superpohár rozhodl Carvajal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid potřetí slaví zisk Superpoháru UEFA. Vítěz Ligy mistrů porazil šampiona Evropské ligy Sevillu 3:2 po prodloužení, když Bílý balet nejdříve ve třetí minutě nastaveného času zachránil hlavičkou Sergio Ramos, v prodloužení pak rozhodl Dani Carvajal.



MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 8. • 20:45
Real Madrid
Real Madrid
3:2
ONLINE
9. srpna
20:45
Sevilla FC
Sevilla FC
Góly

Domácí: 21. Asensio, 90+3. Ramos, 119. Carvajal

Hosté: 41. Vázquez, 72. Konopljanka

Sestavy

Domácí: Casilla – Carvajal, Varane, Sergio Ramos (C), Marcelo – Isco (67. Modrić), Casemiro, Kovačić (74. Rodriguez) – Vázquez, Morata (64. Benzema), Asensio

Hosté: Rico – Pareja, Carriço (51. Rami), Kolodziejczak – Kiyotake, N'Zonzi, Iborra (C) (75. Kranevitter), F. Vázquez – Mariano, Vietto (68. Konopljanka), Vitolo

Karty

Domácí: Carvajal, Asensio, Rodríguez

Hosté: Vitolo, Kolodziejczak, Kolodziejczak (č)

Rozhodčí

Mažić – Ristić, Djurdjević

Stadion

Lerkendal Stadion, Trondheim

Real díky triumfu navázal na zisk trofeje z let 2002 a 2014. Pouze Barcelona a AC Milán získaly pohár víckrát, a to pětkrát.

Zápas v Trondheimu začal lépe Real díky gólu Marca Asensia, ale Sevilla skóre otočila zásluhou Franco Vázqueze a penalty Evgena Konopljanky. V nastavení však Sergio Ramos zařídil prodloužení. V něm Sevilla přišla o vyloučeného Timothéa Kolodziejczaka a v poslední minutě početní výhodu Realu využil Dani Carvajal, který dal vítězný gól.

Kouč Realu Zinédine Zidane jako pátý muž v historii získal Superpohár jako hráč i trenér. Před ním to dokázali Luis Enrique, Josep Guardiola, Diego Simeone a Carlo Ancelotti. Sevilla neuspěla v Superpoháru počtvrté za sebou.

Real Madrid hraje se Sevillou
Real Madrid hraje se Sevillou

Real nastoupil bez řady opor včetně mistrů Evropy Pepeho a Cristiana Ronalda , či druhého nejdražšího hráče světa Garetha Balea. Jen na lavičce začali James Rodríguez, Luka Modrič a Karim Benzema .

I bez nich si Bílý balet uměl poradit a mladíci se chytili šance. Zejména dvacetiletý Asensio potvrdil svůj talent, který rozvíjel na hostování v Mallorce a Espaňolu Barcelona. Ve 21. minutě dostal 25 metrů od branky trochu prostoru, což využil a nádhernou střelou do horního rohu branky poslal Real do vedení.

Sevilla, která přes léto obměnila kádr a změnila trenéra, však dokázala ještě do poločasu srovnat se soupeřem krok. Vitolo si na hranici pokutového území zpracoval míč na prsa, obhazoval si soupeře tak šikovně, že tím nahrál spoluhráči Vázquezovi a ten střelou k tyči vyrovnal.

Zidane postupně ve druhé půli poslal do hry z lavičky všechny opory, ale herně se vítězi Ligy mistrů nedařilo. Asensio pouze svou další nebezpečnou střelu poslal těsně vedle.

Naopak v 71. minutě se prodíral do vápna Vitolo a zastavil ho až faul Sergia Ramose. Sevilla dostala výhodu pokutového kopu a střídající Konopljanka ho proměnil.

Ramos však svou chybu napravil v nastavení. Vysunul se na hrot a hlavou poslal zápas do prodloužení. V něm už po třech minutách dostal červenou kartu klíčový obránce Sevilly Kolodziejczak a Real se dostal do výrazného tlaku. Po několika zahozených šancích nakonec rozhodl po 119 minutách pravý bek Carvajal, který předvedl parádní sólo zakončené obstřelením brankáře.

Real Madrid - FC Sevilla 3:2 (2:2, 1:1) po prodl.
Branky: 21. Asensio, 90.+3 Ramos, 119. Carvajal - 41. F. Vázquez, 72. Konopljanka z pen. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič - Grujič, Djokič (všichni Srb.). ŽK: Carvajal, Asensio, Rodríguez - Vitolo, Kolodziejczak. ČK: 93. Kolodziejczak. Diváci: 21 405.
Real: Casilla - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Isco (66. Modrič), Casemiro, Kovačič (73. Rodríguez)- Asensio, Morata (62. Benzema), L. Vázquez. Trenér: Zidane.
Sevilla: Rico - Pareja, Carrico (51. Rami), Kolodziejczak - Kijotake, Iborra (74. Kranevitter), F. Vázquez - N'Zonzi - Mariano, Vietto (67. Konopljanka), Vitolo. Trenér: Sampaoli.

Real Madrid - Sevilla (20:45)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud