14. dubna 2017 • 04:59

Přímá účast Čechů v LM? Naději drží Anderlecht, nesmí slavit Leicester

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Belgický Anderlecht by mohl pomoci českým klubům v boji o přímý postup do Ligy mistrůBelgický Anderlecht by mohl pomoci českým klubům v boji o přímý postup do Ligy mistrůFOTO: Reuters

    Kdo v aktuální sezoně ovládne ePojisteni.cz ligu, má jistotu účasti v 3. předkole Ligy mistrů. Za určitých okolností jej však může čekat sladký bonus – přímý postup do základní skupiny. Co k tomu Češi potřebují? Pomoc od týmů v Lize mistrů a Evropské lize. Jaké jsou současné vyhlídky pro české týmy se podívejte v článku.

  • Besiktas x Lyon

    Ryan Babel uniká obráncům LyonuFoto Reuters

    První zápas: výhra Lyonu 2:1

    Turecký tým na půdě francouzského Lyonu dlouho vedl 1:0, což by českým týmům vyhovovalo, jenže přišel zkrat. Domácí díky dvěma rychlým brankám v závěru otočili zápas. Přitom Besiktas je jeden z celků, které mají v současné chvíli účast v Lize mistrů jistou díky domácí soutěži. V ní vede o pět bodů. Pokud by triumfoval i v Evropské lize, místo pro Plzeň a spol. je o kus blíž.

  • Anderlecht x Manchester United

    Manchester United ztratil výhru v závěruFoto Reuters

    První zápas: remíza 1:1

    V tomto minisouboji by měli čeští fanoušci přát belgickému týmu. Anderlecht má v domácí soutěži na prvním místě čtyřbodový náskok. Naopak United v Premier League ztrácí. Na důležitou třetí příčku jim chybí šest bodů, ale zároveň mají dvě utkání k dobru. Mourinhovy svěřence však čeká náročný los. V závěrečných zápasech vyzvou Chelsea, Manchester City, Arsenal či Tottenham.

  • Ajax - Schalke

    Hráči Ajaxu slaví výhru nad SchalkeFoto Reuters

    První zápas: výhra Ajaxu 2:0

    Naději drží také nizozemský Ajax Amsterdam. Na první místo v lize ztrácí bod. Zároveň má i lehce výhodnější los než vedoucí Feyenoord. Ten se utká s dvěma týmy z top 5, Ajax čeká zase PSV. V Evropské lize v prvním klání vyřídil Schalke 2:0.

  • Liga mistrů - kdo pomůže

    Třetí gól Juventusu zařídil Giorgio ChielliniFoto Reuters

    První zápasy:

    Juventus - Barcelona 3.0
    Bayern - Real 1:2
    Dortmund - Monaco 2:3 

    Šanci pro Čechy musí vykopat i týmy v Champions League. V tomto případě se jedná o Bayern, Real, Juventus či Barcelonu. Tedy týmy, které mají v domácích soutěžích dostatečný náskok na pozicích, které zaručují přímý postup. Nevýhodou pro české kluby je, že se tato čtveřice potkala zrovna už ve čtvrtfinále. Šanci drží Monaco, které ve Francii vede ligu o tři body a v prvním čtvrtfinále porazilo Dortmund 3:2.

  • Liga mistrů - kdo nepomůže

    Jamie Vardy z Leicesteru debatuje s obráncem Atlétika Filipe LuisemFoto Reuters

    První zápasy:

    Atlético Madrid - Leicester 1:0
    Dortmund - Monaco 2:3 

    Naopak černý scénář by byl, pokud by v Lize mistrů triumfoval Leicester. Ten v Premier League ztrácí kvůli špatnému začátku na postupovou příčku 27 bodů. Nejistota visí i nad Dortmundem a Atlétikem Madrid. Zatímco BVB ztrácí v bundeslize na přímý postup bod, Atlético má náskok před Sevillou pouze bod.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud