9. srpna 2017 • 04:56

Bitva gigantů o Superpohár: Gól z ofsajdu, břevna Realu i spálené šance

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl boj! Superpohár UEFA nabídl ve Skopje parádní podívanou, ve které zvítězili fotbalisté Realu Madrid nad Manchesterem United 2:1 a cennou trofej získal počtvrté v historii. V souboji dvou těžkých vah se nenudili ani diváci, kteří viděli tři góly, několik velkých šancí i nastřelená břevna. Podívejte se na nejvýraznější momenty úterního duelu.



17. minuta - Casemirovo břevno

Španělský klub mohl poprvé udeřit už po sedmnácti minutách hry, kdy Gareth Bale s  Karimem Benzemou dokázali vybojovat rohový kop. Z něho Real málem udeřil, když se centrovaný míč dostal až na hranici malého vápna, kam si naběhl nachystaný Casemiro a jeho povedenou hlavičku zastavilo až břevno.

24. minuta - ofsajdové vedení

O sedm minut později už byli Angličané potrestáni, ačkoliv se mohli cítit ukřivdění. Daniel Carvajal našel Casemira za obranou soupeře a brazilský fotbalista se z hranice malého vápna střelou k zadní tyči prosadil. Jak ovšem následně ukázaly opakované záběry, gólu docílil z ofsajdového postavení.

52. minuta - Iscova zlatá tečka

Real Madrid vlétl do druhé půle jako uragán! Nejprve musel parádní dělovku Toniho Kroose zlikvidovat David de Gea, ale po čtyřech minutách už byl překonán podruhé. Parádní kombinaci na trase Isco - Gareth Bale - Isco zakončil poslední jmenovaný, který dostal míč na rohu malého vápna a střelou k zadní tyči se nemýlil.

54. minuta - hvězdy pálily šance

O dvě minuty později mohl Manchester United odpovědět. Ander Herrera našel parádním centrem Paula Pogbu , který z penaltového puntíku nebezpečně hlavičkoval a Keylor Navas míč pouze vyrazil. Z dorážky se ovšem neprosadil ani Romelu Lukaku a náskok Realu se neztenčil.

61. minuta - druhé břevno Realu

Třetí tvrdý direkt mohl Manchesteru United zasadit Gareth Bale, který měl největší šanci po hodině hry. Velšský rychlík dostal míč na pravé straně a ve vápně vyslal dělovku na branku. Brankář David de Gea si ovšem dobře postavil tyče i na druhé straně a podruhé v utkání ho zachránilo břevno.

62. minuta - nedáš, dostaneš

O minutu později se potvrdilo staré známé sportovní pravidlo „nedáš, dostaneš“. Na břevno španělského celku zareagoval Manchester ideálně, když zpoza velkého vápna pálil Nemanja Matič a Keylor Navas jeho dělovku pouze vyrazil. K odraženému míči se nejrychleji dostal Romelu Lukaku a přesnou střelou snížil na 1:2!

82. minuta - prodloužení odvrátil Navas

Nechybělo mnoho a osm minut před uplynutím základní hrací doby mohl vyrovnat Marcus Rashford. Mladík Manchesteru dostal přesnou přihrávku na hranici velkého vápna, míč si zpracoval a ve vápně se pokusil zaskočit Keylora Navase střelou k zadní levé tyči. Kostarický brankář se ale nachytat nenechal a konečky prstů zabránil vyrovnání.

Góly

Domácí: 24. Casemiro, 52. Isco

Hosté: 62. R. Lukaku

Sestavy

Domácí: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale (73. Asensio), Isco (73. L. Vázquez), Benzema (83. Ronaldo).

Hosté: de Gea – A. Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Darmian – P. Pogba, N. Matić, A. Herrera (56. Fellaini) – Mchitarjan, R. Lukaku, Lingard (46. Rashford).

Náhradníci

Domácí: Fernández, Ronaldo, Casilla, Hernández, Vázquez, Asensio, Kovačić

Hosté: Mata, Martial, Carrick, Blind, Rashford, Romero, Fellaini

Karty

Domácí: Carvajal, Ramos

Hosté: Lingard, Rashford

Rozhodčí

Gianluca Rocchi – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (všichni Itálie)

Stadion

Stadion Filipa II., Skopje

Poosmé z posledních devíti Superpohárů UEFA se radoval celek ze Španělska
Poosmé z posledních devíti Superpohárů UEFA se radoval celek ze Španělska

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud