20. října 2017 • 14:40

Prémie za poháry: Juventus vydělal nejvíc, Sparta má skoro 150 milionů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulém ročníku evropských pohárů si na prémiích nejvíce vydělal poražený finalista Ligy mistrů Juventus. Turínský celek si od UEFA přišel na 110 milionů eur (asi 2,8 miliardy korun), jako druhý se umístil Leicester s příjmem 81,7 milionu, zatímco vítěz trofeje Real Madrid dostal 81 milionů.



V Evropské lize si podle očekávání nejvíc vydělal Manchester United, jehož prémie 44,5 milionu více než dvojnásobně překonaly příjmy jakéhokoliv jiného klubu v soutěži. Z českých klubů byla finančně především díky prémiím za výsledky nejúspěšnější Sparta, která obdržela 5,8 milionu eur. Plzeň si přišla na 3,8 a Liberec na 3,6 milionu.

Juventus vydělal nejvíc především díky vyššímu podílu na příjmech z televizních práv, která se navíc v Itálii dělí mezi méně klubů než ve Španělsku. Podobně tomu je i mezi anglickými účastníky, z čehož vytěžil druhé místo v příjmech od UEFA nováček Ligy mistrů Leicester.

Naopak "nejchudším" účastníkem základních skupin Ligy mistrů byla s příjmem 16,3 milionu Basilej, kde působí čeští reprezentanti Tomáš Vaclík a Marek Suchý . V Evropské lize pak nejmenší bonusy dostal ázerbájdžánský celek Gabala. Celkem UEFA vyplatila na prémiích v Lize mistrů 1,4 miliardy eur a dalších 423 milionů v Evropské lize.

Paulo Dybala nedal v závěru penaltu a Juventus poprvé v sezoně padl
Paulo Dybala nedal v závěru penaltu a Juventus poprvé v sezoně padl

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud