23. července 2009 • 22:11

Liberec se v pohárech střetne s Vaduzem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovanu Liberec se ve třetím předkole Evropské ligy střetnou s lichtenštejnským celkem FC Vaduz. Rozhodla o tom dnešní odveta duelu druhého předkola, ve které Vaduz vstřelil rozhodující branku skotskému Falkirku v prodloužení a postoupil po výhře 2:0.



První zápas vyhrál Falkirk na svém stadionu 1:0.

Liberec odehraje první zápas 30. července v Lichtenštejnsku, o týden později se představí na domácím stadionu U Nisy. FC Vaduz hraje druhou nejvyšší soutěž ve Švýcarsku a do Evropské ligy postoupil jen díky vítězství v domácím poháru.

Německý trenér Pierre Littbarski dal v dnešním duelu příležitost sestavě: Jehle - Stegmayer, Steil, Noll, Stuckmann, Cerrone - Koitka (74. Kempe), Bellon, Burgmeier - Colocci (119. Bader), Proschwitz (110. Franjic).

Fotbalisté Žiliny vyhráli v odvetě na hřišti moldavské Dacie Kišiněv 1:0 a po domácí výhře 2:0 z minulého týdne postoupili do další fáze. Jedinou branku na půdě soupeře dnes zařídil krátce po poločasu hlavou bývalý žižkovský útočník Tomáš Oravec.

Ve třetím předkole soutěže se svěřenci trenéra Pavla Hapala utkají s chorvatským vicemistrem Hajdukem Split. První utkání se hraje na Slovensku 30. července.

Další slovenský zástupce Trnava doma jen remizoval 1:1 s bosenským FC Sarajevem a po prohře 0:1 z prvního zápasu vypadl.

Postup si naopak pohlídal turecký Galatasaray Istanbul, který porazil kazašský Tobol Kostanaj na své půdě 2:0. Milan Baroš, jenž neproměnil několik příležitostí, odehrál v dresu domácích téměř celý zápas a byl vystřídán až v nastaveném čase.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud