10. března 2015 • 13:27

Kdo unikl smrti při reality show? I slavný kanonýr Wiltord z Arsenalu

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Francii se stále jen těžko vzpamatovávají z tragické nehody, při které zahynulo v Argentině během natáčení reality show Dropped deset lidí včetně úspěšných olympioniků. V ohrožení byla při nátáčení v Argentině i další známá jména. Mezi nimi i slavný fotbalový útočník Sylvain Wiltord.



Bývalý hráč Arsenalu, či Lyonu a mistr Evropy 2000 se osudný den, při kterém došlo ke kolizi dvou helikoptér, na jejichž palubě byla olympijská šampionka v plavání Camille Muffatová či boxer Alexis Vastine, nezúčastnil. A tak se vyhnul téměř jisté smrti.

"Je mi líto mých přátel, jsem otřesen, šokován, nemám slov," napsal Wiltord na Twitteru. Spolu s ním byli v Argentině i bývalé francouzské sportovní hvězdy - krasobruslař Philippe Candeloro, plavec Alain Bernard a cyklistka Jeannie Longová.

"Toto kruté úmrtí našich spoluobčanů je velice smutné," uvedl v prohlášení francouzský prezident François Hollande . Elysejský palác rovněž potvrdil, že nehoda se stala během filmování televizního pořadu pro stanici TF1.

Tragická nehoda v Argentině si vyžádala i životy sportovních hvězd
Tragická nehoda v Argentině si vyžádala i životy sportovních hvězd
 

Natáčení se vždy účastní osm sportovních hvězd, které jsou vysazeny v nehostinném prostředí. Natáčení nejnovější série začalo koncem února v Patagonii. Podle představitelů provincie La Rioja se v oblasti nacházelo asi 80 členů filmového štábu, převážně Francouzů.

"Celý francouzský sportovní svět truchlí, protože jsme ztratili tři velké šampiony," řekl rádiu RTL francouzský ministr sportu Thierry Braillard.

"Francie ztratila velkou šampionku," řekl k úmrtí své kolegyně plavecký olympionik Amaury Leveaux. Camille Muffatová, která již z osobních důvodů ukončila kariéru, byla podle něj klidnou a ostýchavou osobou, ale uměla se zasmát.

Nejde o první úmrtí při natáčení reality show pro televizi TF1. V roce 2013 zemřel při natáčení 13. řady pořadu Koh Lanta mladý muž, který si předtím stěžoval na bolesti na hrudi. Pitva ukázala, že měl srdeční potíže. Krátce nato spáchal sebevraždu lékař, který dohlížel na zdravotní stav soutěžících.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud