18. března 2015 • 14:42

VIDEO: Nejhůř kopnutý Panenka. Gólman stačil skočit, vstát i lapit míč

Autor: isport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jde penalta zahodit ještě hůř? Těžko. Mladý útočník Benfiky Lisabon Romário Baldé předvedl pokus ve stylu dloubáčku Antonína Panenky. To se mu vůbec nepovedlo. V zápase mládežnické Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck poslal oblouček do branky tak slabě, že balon téměř sám stihl doběhnout. Gólman neměl žádný problém, osmnáctiletý nešťastník pak padl na trávník se slzami v očích.



V 53. minutě mohla jít Benfica do vedení 2:0. Proti Šachtaru zahrávali domácí penaltu, na kterou si stoupl Romário Baldé. Osmnáctiletý mladík chtěl předvést troufalou kulišárnu. Tu ale provedl absolutně mizerně.

Baldé si vzpomněl na fintu české fotbalové legendy Antonína Panenky a chtěl míč kopnout dloubákem doprostřed branky. Brankář skočil napřed do strany, to se mu povedlo. Jenže kopnout do míče technicky správně, to vůbec.

Míč letěl na branku tak slabě, že k čáře sotva doskákal. Brankář Šachtaru se stihl ze země zvednout, vrátit se doprostřed branky a balon chytit.

Baldé by se v tu chvíli hanbou propadl. Místo, aby pojistil vedení svého mužstva, stal se pravý opak. Šachtar srovnal na 1:1, v následném penaltovém rozstřelu pak Benfiku vyřadil.

Osmnáctiletý hráč domácích byl ze zpackaného pokusu zničený. Portugalská média informují o tom, že po penaltě padl na trávník a dlouho plakal. Když vystřídal, na lavičce se ještě v slzách omlouval svým spoluhráčům.

Ostrava - Liberec: Panenkovská penalta Milana Baroše na 2:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud