2. června 2015 • 15:52

Sestoupil tým s nejvíce góly. Kde na světě byla liga neskutečně těsná?

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdo nedal víc gólů, přesto fotbalisté MC El-Euma nemají co slavit. Po konci této sezony totiž sestupují z nejvyšší soutěže v Alžírsku. Doplatili na to, že se účastnili nejvyrovnanější soutěže na světě. Stačí se podívat, kolik dělilo v šestnáctičlenné tabulce mistra od posledního – pouhých 15 bodů.



V české lize ten samý rozdíl mezi Plzní a Českými Budějovicemi činil 50 bodů, ve Španělsku dokonce 74 bodů. Týmy, které střílely nejvíc gólů, neměly v žádné ze špičkových soutěží potíže se záchranou. Když neskončily s titulem jako Bayern Mnichov, či Juventus, braly nejhůře druhé místo – to se stalo třeba Manchesteru City a Realu Madrid.

Jenže v Alžírsku bylo v této sezoně všechno jinak a docházelo ke kuriózním situacím. Po 26. kole dokonce měli všichni účastníci soutěže ještě naději na titul. Hráči MC EL-Euma nakonec doplatili na to, že hodně gólů dávali, ale také jich hodně dostávali. V tomto měřítku bylo nejhorší, ačkoliv si udrželi aktivní skóre 40:36.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud