25. listopadu 2012 • 19:44

Matný favorit z Letné. Poslední Příbram dovolila Spartě jen remízu

Autor: pta, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další bodová ztráta na hřištích soupeřů připravila fotbalisty Sparty o možnost dostat se na první místo v Gambrinus lize. Po remíze v Příbrami 0:0 v 16. kole přezimují nejlépe na druhém místě. K tomu je však potřeba dost nepravděpodobná varianta, aby v pondělní dohrávce prohrála Plzeň doma s Jihlavou o pět gólů.



Na hřišti posledního týmu ligy nebyla převaha favorita znát a nejblíž ke skórování měli dokonce domácí. Po Pilíkově centru si dal málem vlastní gól záložník Sparty Mario Holek, ale míč po jeho hlavičce zastavilo břevno.

Sparta potvrdila, že se ji mimo domácí stadion příliš nedaří. Naposledy vyhrála mimo Letnou na konci srpna. "Je to handicap, který nás sráží," přiznal také trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Ani v Příbrami nedokázal jeho tým  vyřešit problém, který ho na podzim  provází po pohárových zápasech a nedokázala navázat na skvělý výkon z Evropské ligy.

První poločas jen stěží snesl prvoligové parametry. Dlouho navíc byla nebezpečnější Příbram. Poprvé v sezoně hrající bez zraněného stopera Jarošíka především kryli špatně standardní situace. Už ve dvanácté minutě hlavičkoval do břevna od vlastní branky nešťastně Holek a pak v dobré pozici mířil mimo tyče Krbeček.

Příbramský kouč Karol Marko si remízy se Spartou vážil. I když jeho tým ve třetím zápase za sebou vyšel střelecky naprázdno. "Ale je rozdíl mezi dnešní remízou 0:0 a minulým domácím zápasem s Hradcem, který se nám nepovedl. Dnes hráči pochopili, jak se prát o úspěšný výsledek a bojovat o záchranu."

Přikryl si hledá cestu mezi domácími hráči
Přikryl si hledá cestu mezi domácími hráči

Pár vteřin po přestávce měla Sparta znovu štěstí, když Wágner v jasné šanci z deseti kroků napálil míč nad břevno a jen dokázal, proč je Příbram nejhůře střílejícím týmem ligy.

Nakonec mohla rozhodnout Příbram: záložník Danoski už v nastaveném čase obehrál dva sparťanské zadáky, když už domácí fanoušci málem slavili gól, blýskl se skvělým zákrokem brankář Vaclík. Příbram tak dál čeká na to, až se Spartou doma získá historicky druhé vítězství.

"Potřebovali jsme víc kvality, zarputilosti a vůle před brankou soupeře," zmínil Lavička, co Spartě chybělo především v posledním letošním zápase v Gambrinus lize.

1. FK Příbram - Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Jech - Mencl, Blažej. ŽK: Danoski, Mišůn, Hájovský (všichni Příbram).

Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Pleško - Šlapák (72. P. Pilík), Krbeček, T. Pilík (90. Divíšek), Danoski - Wágner, Střihavka. Trenér: Marko.

Sparta: Vaclík - Vidlička (72. Skalák), Zápotočný, Švejdík, Pamič (79. Balaj) - Holek - Přikryl, Hušbauer, Matějovský, Krejčí (17. Kadeřábek) - Kweuke. Trenér: Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud