27. září 2012 • 16:52

Novotný: Trest pro Limberského je zasloužený. Vízek souhlasí částečně

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

NÁZORY EXPERTŮ | Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala plzeňského Davida Limberského za nafilmování penaltového zákroku v utkání 7. kola proti Spartě a jeho následné výroky na adresu pražského klubu pokutou 40 tisíc korun. Reprezentační obránce po zápase uvedl, že letenskému klubu pomohli k dvaceti titulům sudí. Viktoria slíbila Spartě omluvu za Limberského vyjádření ve formě dopisu. Experti, které oslovil server iSport, se shodnou na tom, že bylo správné Limberského potrestat, jinak se ale jejich názory různí.



Limberský v zápase 7. kola Gambrinus ligy nafilmoval pád v souboji se záložníkem Sparty Josefem Hušbauerem. Sudí Raděk Matějek nařídil penaltu a z ní rozhodl o vítězství Viktorie Pavel Horváth. Sparta pak označila vedení zápasu sudím Matějkem jako tendenční.

Vše vygradovalo, když po duelu David Limberský prohlásil, ať Letenští nebrečí kvůli výkonu rozhodčího, protože Spartě pomohli sudí k dvaceti mistrovským titulům. Za penaltový pád i svá tvrzení musel proto hráč před disciplinárku, který jej potrestala. Výši trestu zhodnotili oslovení experti.

Je trest udělený DK FAČR Davidovi Limberskému adekvátní?

Jiří Novotný, bývalý obránce Sparty

"Já si myslím, že trest adekvátní je. Víc než penalta, kvůli které se udělal humbuk, se mělo řešit to, co Limberský řekl. Nevím, zda tam bylo nějaké hecování, ale podle mého si i David Limberský později uvědomil, že to přehnal. Trest je na místě."

Ladislav Vízek, internacionál

"Jestli se budou za takové penalty platit pokuty, tak to budou brzy plné pokladny. Svaz bude bohatý. Myslím, že za tu penaltu trest měl padnout. Já taky nejsem přítel podobných věcí, ale stejně se budou stávat. To řekl i Platini. Řekl bych, že tou penaltou udělal Limberský takový šikovný podvod. Trestu se nejspíš zasměje, zaplatí to za něj klub.  A ty výroky? Hráč to řekl v emocích. Teď se to celé zase rozmázne, já jsem na to zvědavý, co s tím udělají. Přijde mi to úsměvné. V kabině se to bude přetřásat, Pavel Horváth ale něco vymyslí."

Ivo Ulich, bývalý záložník Slavie

"Výši trestu je těžké posuzovat, ve světě se ale tyhle věci trestají i na základě dodatečného posouzení videa. Takže si myslím, že jestli to byl úmysl, trest je na místě. Jeho výši ale posuzovat nemohu. Vyjádření hráče po zápase byla hodně nešťastná."

Fotbalista Plzně David Limberský ve čtvrtek dostal od disciplinární komise trest za nafilmovanou penaltu v zápase se Spartou, omluví se i za svá následná vyjádření směrem k Letenským
Fotbalista Plzně David Limberský ve čtvrtek dostal od disciplinární komise trest za nafilmovanou penaltu v zápase se Spartou, omluví se i za svá následná vyjádření směrem k Letenským

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud