12. ledna 2013 • 13:56

Teclovi to v Plzni klape, milionová posila má další trefu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně si v přípravě znovu zastříleli. Po výhře 7:1 nad Doubravkou tentokrát porazili třetiligové Domažlice 6:0. Mezi střelce se znovu zapsala největší zimní posila Viktorie Stanislav Tecl. Trefili se také další útočníci Marek Bakoš, Michal Ďuriš, David Vaněček a Roman Adamov.



Trenér Pavel Vrba se tentokrát rozhodl Tecla vyzkoušet v záloze a na hrotu nechal osamoceného Bakoše. A právě slovenský kanonýr otevřel po půlhodině hry skóre. Do poločasu ještě zvýšil Tecl dorážkou.

"Zatím nechci říkat, jestli bude hrát Standa spíše na křídle, nebo v útoku. Teď je to hlavně o tom, abychom zátěž rozložili na více hráčů. Dnes jsme proto Standu vyzkoušeli zprava. Samozřejmě se může stát, že tak bude hrát v i mistrovských zápasech," řekl Vrba.

Do druhého poločasu vyběhla Plzeň s devíti změnami v sestavě, když na hřišti zůstali jen obránci Chubutija, který je v Plzni na testech, a Řezník. A právě on hlavou zvýšil na 3:0.

O další zásahy se postarali Ďuriš proměněnou penaltou za faul na Malakjana, Vaněček a dorážkou Adamov, který tak navázal na svůj hattrick z duelu s Doubravkou.

Příští utkání sehraje Plzeň v pátek 18. ledna proti Ústí nad Labem. "Budeme hrát čtyřikrát třicet minut. Bude to takový vrchol hrubé přípravy, ve které trénujeme dvoufázově," dodal Vrba.

Viktoria Plzeň - Jiskra Domažlice 6:0 (2:0)
Branky: 31. Bakoš, 43. Tecl, 48. Řezník, 66. Ďuriš z pen., 78. Vaněček, 87. Adamov.
Sestava Plzně:
I. poločas:
Pavlík - Rajtoral, Chubutija, Řezník, Limberský - Darida, Horváth - Tecl, Kolář, Zeman - Bakoš.
II. poločas: Ticháček - Řezník, Chocholoušek, Chubutija, Sladký - Fillo, Ďuriš, Kyndl, Malakjan - Vaněček, Adamov. Trenér: Vrba.

Boleslav začala porážkou s Pardubicemi

Fotbalisté Mladé Boleslavi v prvním utkání zimní přípravy prohráli 1:2 s druholigovými Pardubicemi. Vítězný gól hostů obstaral futsalový reprezentant Lukáš Rešetár. V druhém dnešním utkání pak Středočeši zlepšili náladu výhrou 3:0 nad třetiligovým Královým Dvorem.

Boleslav proti Pardubicím nasadila téměř nejsilnější sestavu, ovšem v útoku se příliš neprosazovala, což jen potvrzovalo, proč vedení klubu shání posilu do útoku. Naopak Pardubičtí využívali chyb v obraně domácích. Nejprve se prosadil Petrus, který poté obehrál Johanu a našel nekrytého Rešetára, který náskok hostí zvýšil. Ani následné snížení Gavláka už na porážce nic nezměnilo.

Proti Králově Dvoru trenér Ladislav Minář zkoušel dva chorvatské hráče Grizelje a Spreča, kteří se však příliš neprosadili. Odpor soupeře domácí zlomili až po změně stran, kdy si Brunclíkův roh srazili "Cábelíci" do vlastní branky. Následně se prosadil Synek, který ještě připravil třetí gól pro Mageru.

Mladá Boleslav - Pardubice 1:2 (0:0)
Branky: 73. Gavlák - 57. Petrus, 72. Rešetár.
Sestava Mladé Boleslavi: Miller - Kysela, Johana, Dosoudil, Šírl - Kúdela, Opiela (46. Gavlák) - Ondřejka, Schubert, Štohanzl - Nešpor. Trenér: Minář.

Mladá Boleslav - Králův Dvůr 3:0 (0:0)
Branky: 63. vlastní, 77. Synek, 85. Magera.
Sestava Mladé Boleslavi: Šeda - Geissler (61. Magera), Janíček, Zbrožek, Bořil - Ščuk, Brunclík - Grizelj (46. Synek), Magera (46. Schubert), Sivrič - Sprečo (76. Grizelj). Trenér: Minář.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud