Richard Šíma
10. března 2013 • 04:59

Baroš zářil na hřišti, pak ukázal charakter. Svůj dres věnoval vozíčkáři

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milan Baroš uhranul ostravské fanoušky. Nastřílel hattrick, rozhýbal celý Baník a výrazným způsobem se podepsal pod jasné ostravské vítězství 3:0 nad Hradcem Králové. Když odcházel do kabiny, věnoval jednomu z invalidních fanoušků, kteří na Bazalech sledují utkání přímo z plochy, svůj dres.



Když byl pár minut před koncem utkání střídán a mířil ze hřiště na lavičku, Bazaly povstaly. Jako jeden muž. A hráči, jehož bez nadsázky milují, bouřlivě zatleskali. Milan Baroš jim za ovace poděkoval. To nejhezčí gesto si ale schoval na konec.

Jakmile sudí Michal Paták ukončil zápas, vydal se Baroš se svými spoluhráči vstříc ostravskému kotli. Poděkovat za přízeň. Pak se baníkovský navrátilec otočil zpět a mířil k vchodu do útrob stadionu. Cestou ztratil pár slov s několika fanoušky, kteří ho oslovili.


A vzápětí přišel dojemný okamžik. Čekal na něj i jeden z příznivců na invalidním vozíku, kteří na Bazalech sledují dění na hřišti přímo z plochy. Požádal jej o dres, ve kterém nastřílel hattrick. Baroš nezaváhal ani chvíli. Svlékl bundu a propocené triko s číslem 27 šťastnému fanouškovi věnoval.

„Přišlo mi to tak přirozené a automatické, že jsem se ani nemusel nijak rozhodovat. Snad jsem tomu fanouškovi udělal radost. Ne on mně, ale já jemu bych měl děkovat za to, že na Bazaly chodí Baníku fandit,“ pravil ostravský útočník.
Milan Baroš svléká po utkání propocený dres
Milan Baroš svléká po utkání propocený dres
Své včerejší excelentní představení zahájil v páté minutě utkání. Jeho spoluhráč v útoku Soukup vyhrál na půli soupeře klíčový hlavičkový souboj, posunul míč Barošovi, který jej uzmul a už nikomu nedal. Záložník Schwarz se na Baroše sice pověsil, ale zastavit ho nedokázal. Fukala ostravský útočník obešel a pak s přehledem zakončil.

Před druhou brankou mu míč posunul obloučkem za obranu excelentně spoluhráč Hable. Baroš šel na Koubka úplně sám a znovu mu nedal šanci. A třetí gól? Ten byl dílem štěstí. Kukecova rána se odrazila od tyče přímo k Barošovým nohám před prázdnou branku.

„Měli jsme prostě na hřišti jednoho hráče s fotbalovou nadstavbou. Milana Baroše. A to tento zápas rozhodlo,“ hodnotil Barošovo počínání Martin Pulpit, trenér Baníku. „Dostal přihrávky, které potřeboval. To, co pak předvedl v koncovce, to je přesně to, co dokážou top hráči,“ dodal Pulpit.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud