Pavel Kalouš
31. března 2013 • 23:05

Fenina v Teplicích sprostě uráželi. Mrzelo mě to, přiznal útočník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po šesti letech se vrátil na Stínadla, kde jako malý špunt vyrůstal, a hned to pořádně schytal. Útočníka Slavie Martina Fenina přivítal v Teplicích nenávistný pískot a sprška sprostých nadávek. „Stalo se to tady už několikrát, teď jsem to holt schytal já,“ mračil se po remíze 1:1 Fenin.



Prestižnější zápas pro něj neexistuje. Martin Fenin v Teplicích vyrostl, v roce 2007 za něj na severu Čech inkasovali od německého Frankfurtu přes 100 milionů korun a dodnes je jedním z nejslavnějších teplických odchovanců. Jenže v zimě udělal chybu. Kývl na nabídku Slavie.

„Vyrůstal jsem tady, odmalička jsem k tomu stadionu vzhlížel. Teď jsem tady poprvé nastoupil jako soupeř. Bylo tam nějaké skandování a ať si každý říká, co chce, člověka to rozhodí. Hlavně mě to jako domácího ale mrzelo,“ kroutil hlavou Fenin.

Slávistický útočník při svém návratu z Německa v zimě jednal i s Teplicemi, které o svého odchovance měli zájem, Fenin však dal přednost Slavii, kde cítí větší šanci na restart kariéry.


„Nečekal jsem pozitivní reakce, ale ani jsem nečekal negativní. Co nadělám,“ krčil rameny Fenin. Na toho fanoušci pískali už před zápasem, když pak v závěru střídal, k pískotu se přidaly ještě sprosté urážky. Na Feninovi bylo znát, že ho to viditelně zdrtilo.

„Odešel jsem za velké peníze, rozloučil jsem se v dobrém. Spíš sami diváci ukázali něco o sobě. Viděl jsem to tady už několikrát, když se sem v jiném dresu vracel Štěpán Vachoušek a další, mrzelo mě to. Teď jsem to holt schytal já,“ vykládal smutně.

Druhý důvod ke smutku mu přibyl jen tři minuty po vystřídání. Slavia v té době vedla 1:0, jenže v posledních minutách po hloupé chybě obrany o vedení přišla a nakonec odjela z Teplic s remízou 1:1. „Darovali jsme Teplicím bod, to se jen tak nevidí,“ nechápal Fenin.

Martin Fenin se v Teplicích gólově neprosadil
Martin Fenin se v Teplicích gólově neprosadil

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud