Pavel Kalouš
7. dubna 2013 • 04:05

Skandál v české lize! Příbram prý chtěla ovlivnit hráče Budějovic

Autor: Pavel Kalouš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gambrinus liga má na obzoru další korupční aféru. Šéf Českých Budějovic Karel Poborský po skandální porážce 0:1 s Příbrami tvrdí,  že hráče Budějovic před zápasem kontaktoval někdo z Příbrami, aby prohráli!



„Před zápasem za mnou přišli někteří hráči a říkali mi: Hele, byl jsem kontaktovaný, aby ten zápas dopadl blbě. Řekli mi to, aby se nedostali do podezření,“ řekl bývalý reprezentant Nedělnímu Sportu.

Podle něj byli hráči osloveni přímo z Příbrami. „Troufám si říct, že vím na sto procent, kdo to byl,“ říká Poborský. Na otázku, jestli jde o Romana Rogoze, kontroverzního funkcionáře, který v zimě přišel do Příbrami právě z Budějovic, Poborský odpoví jen: „Nechtějte po mně žádná jména.“

Nejdůležitější moment zápasu Budějovice - Příbram. Gólman domácích rutinně vyboxovává míč, Drábek po několika vteřinách píská penaltu Nejdůležitější moment zápasu Budějovice - Příbram. Gólman domácích rutinně vyboxovává míč, Drábek po několika vteřinách píská penaltuFoto Repro: ČT4

České Budějovice nakonec důležité utkání dvou zachraňujících se týmů skutečně prohrály, velký díl viny na tom však nesl evidentně tendenční výkon rozhodčího Drahoslava Drábka. Ten zápas pohřbil především nesmyslně nařízenou penaltou, ze které Pilík rozhodl o příbramské výhře 1:0.

„Jsem stoprocentně přesvědčený, že chtěl, abychom prohráli,“ komentoval Poborský výkon sudího. Příbramský boss Starka ale takovou interpretaci odmítá. „Nemám k tomu co říct, musím se tomu jen smát,“ vzkázal.

Poborský teď nicméně zvažuje, že z fotbalového prostředí raději odejde. „Jestli chceme takhle dělat fotbal, tak je to šílený. Jsem úplně rozčarovaný. Od pátku přemýšlím, jestli bych neměl v českém fotbale úplně skončit,“ přiznává.



Roman Lengyel měl s obrannou prací plné ruce i nohy práce
Roman Lengyel měl s obrannou prací plné ruce i nohy práce

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud