Richard Šíma
26. října 2008 • 21:52

Ostrava po čtrnácti letech dobyla Zlín

TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtrnáct let čekal ostravský Baník na ligové vítězství ve Zlíně. Včera se poprvé od roku 1994 dočkal. V divokém utkání, v němž Zlín dvakrát vedl, ale nakonec Ostravě podlehl 2:5.



Dvě branky Baníku vstřelil útočník David Střihavka.

Zápas ovlivnila penalta, kterou sudí Adam odpískal po třech minutách hry. Vyskočil ji proměnil a domácí se dostali do tempa. Baník naopak lapal po dechu.

Ohlasy po utkání
Ladislav Minář (Zlín)
"Fotbal se prostě hraje na góly. Kdyby Libor Žůrek proměnil svoje šance, zápas by měl asi jiný charakter. Výsledek je pro nás krutý."

Karel Večeřa (Ostrava)
"Na naší straně bylo hlavně v prvním poločase spousta chyb v defenzívě. Chyběl nám větší důraz, špatně jsme dobírali hráče a výsledek mohl být ještě horší,"

A byl rád, že Žůrek zásluhou zákroku gólmana Vaška neproměnil tutovku a nezvýšil. Žůrek se ostatně v dalším průběhu dostal ještě do dalších šancí, ostravský gólman jej ale vždy vychytal a Zlín na to doplatil.

Na Bolfovo vyrovnaní domácí ještě stačili zareagovat Bačovým gólem, ale po přestávce Baník zcela ovládl hru a čtyřmi góly vývoj utkání úplně otočil. Z penalty po faulu na Střihavku vyrovnal Otepka, a od té chvíle hráli domácí bez vyloučeného Malého. V oslabení už nedokázali Baníku čelit.

„Zatímco v prvním poločase jsme především v obranné fázi propadli a nehráli jsme dobře, po přestávce jsme začali soupeře přehrávat,“ poznamenal ostravský kouč Karel Večeřa.

Souhrn kola>>>

Průběh utkání narušili ostravští fanoušci, kteří naházeli na hřiště dýmovnice a několik světlic, sudí Adam ale po krátkém přerušení nechal pokračovat ve hře a ostravští fandové se začali chovat korektně.

Tescoma Zlín - Baník Ostrava 2:5 (2:1)
Branky: 4. Vyskočil z pen., 43. Bača - 90.+1 a 90.+3 Střihavka, 40. Bolf, 79. Otepka z pen., 83. Svěrkoš. Rozhodčí: Adam - Kubáň, Gallo. ŽK: Zbožínek, Šmahaj, Zúbek, Malý, Bača - Otepka. ČK: 78. Malý (Zlín). Diváci: 4658.
Sestavy:
Zlín:
Kořínek - Čelůstka (54. Pazdera), Kroča, Zbožínek, Malý - Šmahaj, Zúbek, Kóňa, Vyskočil - Bača - Žůrek (73. Kroupa). Trenér: Minář.
Ostrava: Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Marek, Galásek, Otepka (87. Zeher), Mičola (68. Střihavka) - Svěrkoš (90. Rajtoral), Lička. Trenér: Večeřa.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud