Pavel Janega
27. října 2008 • 19:09

Šlágr kola bez vítěze

Autor: Pavel Janega
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hit kola vítěze neurčil. Slávisté na hřišti Mladé Boleslavi uhráli bezbrankovou remízu a zůstali v tabulce české nejvyšší soutěže na prvním místě.



Bitva podzimu vyloženě dominující tým neměla. Byla bojovná, rychlá a plná šancí. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Obě mužstva se hnala za vítězstvím.

Souhrn jedenáctého kola Gambrinus ligy ›››

Na straně domácích byl v koncovce nejaktivnější vyhlášený kanonýr Michal Papadopulos, který měl během první půle dvě obrovské příležitosti. Nejprve však pálil hlavou těsně vedle levé tyče a pak jej bravurně vychytal Martin Vaniak.

Suchý: Bod bereme, vládne spokojenost ›››

Právě druhé šanci předcházela hrubá chyba slávistického kapitána Brabce, který neodhadl letící míč a vybídl k tutovce mladoboleslavského útočníka.

Papadopulos: Chyběl můj gól ›››

Chyb a zmatků se ale nedopouštěli jen hosté. Defenziva středočeského celku zaváhala ke konci první dvacetiminutovky, kdy nechtěně přispěla k povedenému brejku Slavie. Osamocenému Šmicrovi však scházela přesnost.

Hlavičkový souboj
Hlavičkový souboj

Mladá Boleslav se navíc soustředila na hru středem hřiště, čímž vznikaly nebezpečné výpady slávistů po křídlech. V jednom případě toho využil Krajčík, ale zakončujícímu Jarolímovi střela absolutně nesedla. S průnikem neuspěl ani Necid, jehož rána jemně olízla břevno.
Hlasy trenérů po utkání
Pavel Hapal (trenér Boleslavi)
"Chtěli jsme vyhrát. Všichni předpokládali, že se bude hrát ofenzivní fotbal a to se naplnilo. Chyběly jen ty góly, proto možná diváci odcházeli trochu zklamáni. Troufám si říci, že jsme si vypracovali více šancí než soupeř, bohužel gól tam nespadl. Hráče musím pochválit za nasazení, tak by měl vypadat každý zápas."

Karel Jarolím (Slavia)
"Utkání mělo kvalitu a nasazení. Hráčům nemohu vytknout nic až na to, že po naší chybě se dostali domácí do šance. Ale opět nás podržel brankář Vaniak. My jsme měli dost slibných situací, některé jsme ale měli vyřešit trošku efektivněji. Když to shrnu, tak jsem spokojen, že jsme neinkasovali, ale chtěli jsme dát gól, což se bohužel nepodařilo. Proto je remíza spravedlivá."

Když oběma týmům brejky nevycházely, snažily se o postupný útok s velkým počtem krátkých přihrávek. Po jednom z nich se k míči dostal záložník Mladé Boleslavi Sylvestre. Nachystal si míč ke střele, rozhlédl se a vypálil. Gólman Vaniak měl s jeho ránou co dělat, neboť byla nepříjemně tečovaná.

Vyprodané ochozy se zkrátka po celé utkání nenudily. Šancí, soubojů a jiných vzruchů bylo požehnaně. Fanoušci se nejvíce bouřili ve dvou případech. Nejprve sudí Jech odmítl odpískat pokutový kop po faulu na Papadopulose a neučinil tak ani na druhé straně, když v šestnáctce upadl Necid.

Příznivci obou celků nakonec opouštěli stadion se smíšeným pocitem. Neprohráli, ale ani neslavili vítězství. Mladá Boleslav tak zůstala na druhém místě právě za pondělním soupeřem Slavií, která se s dvoubodovým náskokem sluní v čele Gambrinus ligy.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud