1. listopadu 2008 • 18:51

Plzeň s Jabloncem pouze remizovala

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úvodním utkání 12. kola první ligy remizovali fotbalisté Plzně s Jabloncem 1:1. Hostům zajistil poločasové vedení Zábojník, na začátku druhé půle však vyrovnal Trapp. Severočeši získali bod po předchozích dvou porážkách.



Utkání začalo ve vysokém tempu. Hosté zaměstnali brankáře Ticháčka, který opět dostal přednost před zkušenějším Poštulkou, již v šesté minutě.

Plzeňský odchovanec ale Michálkovu tvrdou střelu zkrotil. Domácí kontrovali protiútokem, na jehož konci Petržela nacentroval do šestnáctky, Mlikovi ovšem chyběl k zakončení krok.

O čtyři minuty později už musel brankář Špit zasahovat, když vyrazil Trappovu střelu mířící k levé tyči na rohový kop.

Pohlednou úvodní čtvrthodinu uzavřela křížná střela Lafaty z těžkého úhlu, kterou Ticháček pohotově vytlačil mimo tři tyče.

Poté úroveň utkání upadla do průměru. Domácí se pokoušeli o hru po zemi, dvojice jabloneckých defenzivních záložníků ovšem velmi účinně kryla plzeňského tvůrce hry Horvátha.

Největší příležitost Západočechů přišla v 19. minutě po zaváhání stopera Pavlíka při rozehrávce, střelu unikajícího Koláře ale vytěsnil na roh vyběhnuvší Špit.

Jablonec se postupem času stále více osměloval směrem dopředu a ve 27. minutě se ujal vedení. Loučkův centr přiťukl Zábojníkovi na hranici šestnáctky operující Klapka a autor tří letošních gólů otevřel křížnou střelou skóre.

V závěru první půle se domácí marně pokoušeli z množství standardních situací vyrovnat, hostující obrana však pracovala spolehlivě. Tři minuty po pauze mohli svůj náskok navýšit naopak hosté.

Centr z levé strany prostrčil Lafata v pokutovém území ke zcela volnému Michálkovi, ten ale zblízka levačkou netrefil prázdnou branku. Neproměněná šance hosty záhy mrzela.

V 51. minutě hbitý Petržela vnikl z pravé strany do vápna, přihrál pod sebe a nabíhající Trapp přízemní střelou překonal bezmocného Špita.

Domácí najednou zvýšili aktivitu, zlepšili pohyb a hosté jen s obtížemi odolávali jejich náporu. V 60. minutě přihrál Petržela nacvičeným signálem po standardní situaci Horváthovi, jehož střelu mířící do sítě spoluhráč Navrátil tečoval těsně vedle.

O šest minut později domácí špílmachr z voleje řádně protáhl skákavou střelou Špita, ten ale ke své pravé tyči doskočil včas. Poté domácí znervózněli a začali kazit i jednoduché přihrávky.

Jablonečtí ovšem jejich nepřesností nedokázali využit a sami také často chybovali. V nastaveném mohl přesto na stranu Plzně strhnout výhru střídající Varadi, jeho tvrdou střelu ale dobře postavený Špit vyboxoval nad branku.


FC Viktoria Plzeň - FK Baumit Jablonec 1:1 (0:1)


Branky: 51. Trapp - 27. Zábojník.
Rozhodčí: Adam - Filgas, Vysloužil. ŽK: Jiráček, Petržela - Zábojník, Eliáš. Diváci: 3060.

Sestavy:
Plzeň: Ticháček - Limberský, Rada, Navrátil (84. Krbeček), Jiráček - Petržela, Kolář, Trapp, Horváth, Rezek (72. Vaculík) - Mlika (61. Varadi). Trenér: Vrba.

Jablonec: Špit - Zábojník, Pavlík, Huber, Hamouz - Michálek, Loučka, Eliáš, Žofčák - Klapka (84. Valenta) - Lafata (90.+1 Hesek). Trenér: Komňacký.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud