3. listopadu 2008 • 04:00

Baník slibuje: Masakru zabráníme!

Autor: Blesk
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohotovost! Možná až výjimečný stav. Ostravu čekají policejní manévry. Přijede totiž Sparta, nenáviděný soupeř. Stejně jako v sobotu na Slovensku je o tenhle zápas vyhodnocený jako vysoce rizikový.



Loni bylo na Bazalech při střetnutí Pražanů s Baníkem zraněno devět policistů!

Celý první poločas připomínala tenkrát zvuková kulisa kanonádu z válečné fronty. Lidé se nedívali na fotbal, ale sledovali běsnění mladých chuligánů, kteří vytrhali stovky sedaček a metali jimi po strážcích pořádku.

Masakr fanoušků na fotbale v Dunajské Strede >>>

Co se stane tentokrát? „Věřím, že nic. Chystáme přísná bezpečnostní opatření, bude klid,“ ujišťuje mluvčí ostravského klubu Igor Bruzl.

Na stadionu bude dohlížet na pořádek dvě stě pořadatelů a pracovníků bezpečnostní agentury, v ulicích by mělo hlídkovat víc než pět set policistů.

Válka na fotbale! >>>

Bude to stačit? Týden stará vzpomínka na výtržnosti v Katovicích a ve Zlíně, jichž se ostravští příznivci účastnili, a čerstvý masakr v Dunajské Stredě, nutí k obavám. Zvlášť po loňských zkušenostech.

„Tenkrát chvíli trvalo, než mohla policie účinně zasáhnout,“ přiznává Bruzl. „Na základě téhle zkušenosti jsme ale vybudovali pro policisty novou přístupovou cestu, všechno by teď bylo mnohem rychlejší.“

Podle vedení ostravského klubu je vyloučeno, aby se na stadionu porvali fanoušci obou táborů. „Ke sparťanům se nikdo nedostane,“ tvrdí Bruzl.

Komplikace mohou způsobit radikální příznivci Katovic, kteří mají s baníkovci družbu. „Kdyby byli rozptýleni v ochozech, mohlo by být zle. Proto jsme se dohodli s naším kotlem, ať je vezmou k sobě a pohlídají je,“ vysvětlil mluvčí.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud