3. listopadu 2008 • 20:23

Reagovali jsme pozdě, zoufal Chovanec

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výhra nad Spartou Ostravu katapultovala na třetí místo. Baník dále táhne úspěšnou sérii a z posledních šesti zápasů ztratil jen dva body za remízu s Libercem. Trenér Karel Večeřa vypíchl především výkon z první půle.



"Ten byl hodně kvalitní. Po opatrném úvodu jsme se začali prosazovat především křídelní hrou, kde jsme soupeře dokázali přečíslit a dostat balony před branku. Po dvou krásných akcích se nám podařilo dát dva góly," řekl Večeřa.

Řepka na podzim asi dohrál>>>

Druhá půle už ze strany Baníku tak excelentní nebyla. "Začali jsme laxně. Ztráceli jsme zbytečně balony a pustili Spartu do hry. Místo abychom některé situace dohrávali na jistotu, šli jsme do zbytečných ztrát. Bylo to ale náročné i po fyzické stránce," upozornil Večeřa.

Baník porazil Spartu a je třetí>>>


Zraněného Reného Bolfa v sestavě nakonec nahradil univerzálem Markem, který udržel kompaktnost zadní linie. Večeřa zvažoval ještě variantu s mladým stoperem Peterem Pavlíkem nebo stažením záložníka Tomáše Galáska.

Sparťané zdemolovali železniční vagon>>>

"Marek má výbornou formu, dobrou rozehrávku a nechtěl jsem taky, abychom nějak narušili vazby. Zápas odehrál bez výraznější chyby," řekl Večeřa, který však neřešil jen post stopera. Před utkáním postihlo úmrtí v rodině záložníka Tomáše Mičolu, který se však nakonec rozhodl nastoupit a památku zesnulé prababičky symbolicky uctil trefou na 2:0.

Sparta podle svého kouče nepodala optimální výkon. "Zápas nás nezastihl v ideální formě, ale narazili jsme na silný Baník, který potvrdil, že je kompaktní tým," uznal trenér Jozef Chovanec.

Podle něj se nepovedlo eliminovat kombinační přednosti soupeře. "Oba góly, to byly naučené akce. Na souhru Baníku jsme se připravovali, ale neuhlídali jsme ji. V obou situacích jsme reagovali pozdě. Pokud bychom vydrželi v dobře postaveném obranném bloku, mohli jsme uspět, ale jak se nám to rozpadlo do šířky, měli jsme problémy," vysvětlil Chovanec.

Do prvního gólu se Sparta na Bazalech držela. "Na začátku jsme dobře forčekovali a narušovali rozehrávku. Mohli jsme sice některé situace vyřešit lépe, ale nebylo to špatné.Pak se k nám štěstí otočilo zády a projevila se kvalita Baníku, který po dvou gólech nemusel hrát hekticky. Naše hra je momentálně bohužel více nervóznější," dodal Chovanec.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud