4. listopadu 2008 • 14:30

Levý: Takovou situaci jsem nezažil

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prý nejtěžší úkol ve své dosavadní trenérské kariéře má před sebou nový kouč fotbalistů Zlína Stanislav Levý. O víkendu totiž převzal předposlední tým ligy s mankem minus deset bodů v tabulce pravdy.



Navíc v závěru podzimu čeká jeho svěřence extrémně těžký los, neboť hrají na Spartě, doma s Olomoucí, v Brně a doma s Mladou Boleslaví.

"Podobnou situaci jsem skutečně ještě nezažil, aby po dvanácti kolech měl tým tak málo bodů," řekl na dnešní tiskové konferenci při svém představení ve Zlíně Levý. Když přebíral před třemi lety Slovácko, měl tehdejší celek po deseti kolech deset bodů. Zlín vyhrál dosud jen dva ze šesti domácích zápasů a z venku přivezl pouhý bod.

"Nemusíme si namlouvat, že situace v tabulce pravdy je růžová. Ale jsem trenér, kterému nezáleží na tom, zda hrajeme doma, nebo venku. Chci vyhrávat. Naší prací je nyní udělat v závěru podzimní části maximum bodů, aby bylo na jaře o co hrát.

Nemůžeme si dovolit velký odstup na místa před námi, abychom hráli příští rok první ligu," uvedl Levý s tím, že si uvědomuje, že tři týmy ve spodní části tabulky - Kladno, Zlín a Viktoria Žižkov - už mají značnou ztrátu.

Levému skončila až 31. října smlouva v předchozím působišti v Plzni, kterou předčasně opustil už v dubnu. Zlín, ale i ostatní týmy, prý po dobu své trenérské přestávky sledoval.

"Konkrétně Zlín na mně zanechal dojem, že se silnými soupeři dokáže hrát vyrovnanou hru a předvádět kvalitní fotbal. Naopak s týmy, které jsou ve spodní části tabulky, se to nepodařilo. To je důvod, proč má nyní Zlín pouze osm bodů," rozebral Levý příčiny současného postavení v tabulce. Podle něj se na projevu mužstva mohla podepsat hned úvodní domácí prohra s Jabloncem (0:1).

Za hlavní slabinu současného zlínského kádru považuje absenci fotbalistů hrajících levou nohou. Kromě Konečníka není v týmu nikdo takový. "Pokud hrají zleva fotbalisté přes nohu, tak akcím chybí rychlost a kvalita. Určitá jména v hlavě nosím. Uděláme maximum pro to, abychom je přivedli. Dokážu i zapracovat mladé hráče do sestavy," dodal Levý.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud