8. listopadu 2008 • 19:57

Chovanec: Trpělivost se vyplatila

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanský kouč Jozef Chovanec před zápasem hráče upozornil, že se nestává často, aby tým prohrál dvě utkání hraná venku hned po sobě jako v případě Zlína.



"Proto jsem hráče upozorňoval, že bude třeba být především trpělivý. Nedařilo se nám sice hrát zcela podle našich představ, ale ta trpělivost nakonec nesla ovoce," řekl domácí kouč. Nelíbil se mu ale přechod do ofenzivy. "Byl až příliš kostrbatý," zlobil se Chovanec.

O přestávce své hráče razantně upozornil, aby více stříleli, což se nakonec vyplatilo. "Terén tomu nahrával, přitom jsme stříleli minimálně. S naší střelbou to je podivné - jednou střílíme hodně a nepřesně, podruhé vůbec. Ale je potřeba to zkoušet, protože z vystupování obránců vyplývají chyby ve středu obrany," vysvětloval letenský kouč.

Sparta rozhodla ve druhém poločase>>>

Hostující trenér Stanislav Levý litoval, že jeho tým nedokázal udržet cennou remízu po celý zápas. Byl ale přesvědčen, že hráči nezklamali. "Do prvního gólu jsme dokázali plnit naše plány, k ničemu jsme moc Spartu nepustili.

Přesto si myslím, že je po dnešku na čem stavět, předvedli jsme lepší výkon než na Bohemians před týdnem," připomněl kouč svou premiéru na zlínské lavičce.

Třináct a půl roku čekal na další gól v české nejvyšší soutěži Patrik Berger, který dnes otevřel skóre. V květnu 1995 vstřelil dva góly Slavie na hřišti Benešova při výhře 5:1. "To už si ani nepamatuju, navíc pro mě je dnes důležitější, že ten gól pomohl k důležité výhře.

Je pravda, že se trápíme, a lidé se na nás občas i trochu zlobí, ale pro nás je v tomto období důležité vyhrávat. Pak půjde nahoru i hra a návštěvnost," řekl Berger, který v pondělí oslaví pětatřicáté narozeniny.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud