9. listopadu 2008 • 12:06

Žižkov viděl bezbrankovou remízu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Návrat trenéra Zdeňka Ščasného fotbalistům Viktorie Žižkov vítězství nepřinesl. Pražané dnes po jeho úterním příchodu remizovali v rámci 13. kola první ligy se Slovanem Liberec 0:0.



Přesto se žižkovští odpoutali ze dna tabulky, kde je vystřídala Tescoma Zlín. Kouč Ščasný, který v minulosti na Žižkově strávil téměř tři úspěšné roky, přichystal při své obnovené premiéře jen jednu změnu v sestavě. Oproti nepovedenému zápasu v Českých Budějovicích nahradil ve středu obrany Hrušku Pilař. V liberecké brance se překvapivě poprvé od druhého kola a debaklu 1:4 v Brně objevil Zlámal.

ZDENĚK ŠČASNÝ (ŽIŽKOV):
"Mohu být spokojen jen napůl. Hráči byli v těžké pozici, podruhé se měnil trenér. Navíc sem přijel soupeř z absolutní špičky, ale chtěli jsme a mohli jsme vyhrát. Sahali jsme po vítězství, ale jestli je to málo nebo ne, uvidíme až po třicátém kole."
V první půli však nemusel řešit příliš nebezpečných situací. Viktoria sice opticky tlačila, jenže většina akcí končila ještě před vápnem, nebo nepřesnými střelami z dálky. Nejaktivnější byl Švancara. Ve třetí minutě si vyměnil balon s Naumovem, ale Koukal jeho přízemní centr nedokázal sklepnout do sítě.

Na druhé straně se probil středem hřiště Dočkal a vystřelil jen těsně vedle tyče. Jinak se Liberečtí soustředili především na brejky, gólman Bartalský jen za úvodní čtvrthodinu v poslední chvíli čtyřikrát zachránil proti Smetanovi s Keričem, kteří si zaběhli za domácí beky.

Švancara v hlavičkovém souboji
Švancara v hlavičkovém souboji


V 16. minutě se po vysokém centru Švancary natahoval Koukal, ale Zlámal jeho slabý oblouček s přehledem udržel před brankovou čárou. Za dvě minuty potáhl agilní Švancara míč po levé straně, zpětně našel Straceného, jenž však v pádu přestřelil. Zajímavou dvacetiminutovku zakončila nebezpečná Dočkalova rána, kterou ještě před Bartalským přizvedl Pilař.

LADISLAV ŠKORPIL (LIBEREC):
"Byl to boj na krev a do posledních sil. Bylo patrné, že oba mančafty to chtějí zlomit pro sebe. My jsme se možná mohli dostat k vítězství hned na začátku, kdy jsme měli dvě tři kolmé přihrávky, které ale nebyly načasované tak, aby šel Kerič sám na branku."
Domácí nápor se postupně rozbil o spolehlivě fungující libereckou obranu. Hosté vyrobili chybu až v samém závěru poločasu. Do brejku vyrazil Švancara, ale místo zakončení ještě přihrál Koukalovi, který v tísni minul.

Stejný hráč mohl pohnout ukazatelem skóre i devět minut po pauze, kdy si naběhl na dlouhý centr na zadní tyč, ale pohotová rybička v síti neskončila.

Domácí tlak měl jen krátké trvání, naopak Slovan zpřesnil kombinaci a začal mít navrch. Střídající Dittrich v 69. minutě jen těsně minul, podobně se pak vedlo i Frejlachovi. Až v posledních deseti minutách Žižkovští svého soupeře zmáčkli.

Nejblíže rozhodující brance byl střídající Novotný, jenže Zlámal vytáhl skvělý zákrok a přičinil se o to, že Viktoria protáhla čekání na výhru už na sedm zápasů. Liberec neporazila pošesté za sebou.


Viktoria Žižkov - Slovan Liberec 0:0

Rozhodčí: Matějek - Ubias, Drastik. ŽK: Pilař, Kalod - Holeňák, Bílek. Diváci: 3891.

Žižkov: Bartalský - Kučera, Pilař, Gabriel, Xavier - Stracený (69. Novotný), Procházka, Vozábal, Koukal - Naumov (62. Kalod), Švancara. Trenér: Ščasný.

Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Polák - Papoušek (60. Dittrich), Bílek, Frejlach, Dočkal (84. Radzinevičius) - Smetana (72. Nezmar), Kerič. Trenér: Škorpil.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud