9. listopadu 2008 • 21:52

Slavia málem přišla o všechno

Autor: Petr Mešejda
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Pražská Slavia klopýtla. Ztratila dva body na jihu Čech, přestože vedla už o dvě branky. V hektickém závěru však o svůj luxusní náskok přišla a od porážky jí zastavila jen tyč, která zastoupila Vaniaka po Šímově pumelici!



Bohorovný výkon po přestávce nestačil Slavii na udržení nadějného náskoku. Ještě dvacet minut před koncem drželi hosté tři body pevně ve svém sevření, ale závěr nezvládli.

Šíma: Chyběly dva centimenty>>>


Dynamo podobně jako před týdnem proti Žižkovu vstalo z mrtvých a dvougólové manko dokázalo během šesti minut smazat.

Klíčový moment, který nastartoval stíhací jízdu, přišel v 72. minutě. To z hranice velkého vápna napřáhl středopolař Šíma a jeho ostrou ránu tečoval těsně před Vaniakem hostující kanonýr Necid.


Radost Tijani Belaida po vstřelené brance
Radost Tijani Belaida po vstřelené brance


O vyrovnání se postaral náhradník Stráský, když přesně zužitkoval Šímův centr z levé strany. A strnulé Pražany mohl dorazit pár minut před koncem Šíma, jenže jeho výstavní vizitka z dvaceti metrů jen rozezvučela pravou Vaniakovu tyč.

„To by bylo pro Slavii hodně kruté,“ přiznal domácí trenér Pavel Tobiáš, který dovedl svůj tým opět k bodovému zisku. Pod jeho vedením v soutěži Dynamo ještě neprohrálo. Povedlo se mu opět střídání, kdy po pauze poslal do hry postupně Hudsona se Stráským a obraz hry se změnil.

Je to neomluvitelné, vědí slávisté>>>

Hosté po změně stran odešli fyzicky, až příliš spoléhali na budějovickou neškodnost z první půle. Jenže to se přepočítali. Jihočeši totiž začínají být v poslední době specialisty na stahování nepříznivého stavu.

A i tentokrát se dokázali vzepřít a po tradičně slabší první půli se postarali v televizním utkání o parádní zápletku. „V kabině jsme upozorňovali, že Budějovice umí zápas otočit. Chyba nastala u prvního gólu, kdy přišlo nedůrazné odehrání míče a tím jsme dostali soupeře hry. A druhý gól? Tam Stráský hlavičkoval zcela sám,“ kroutil hlavou hostující trenér Karel Jarolím.

Jeho svěřenci byli jednoznačně lepší do přestávky. Po půl hodině hry šli do dvoubrankového náskoku, který „sešívaní“ stihli bleskurychle za čtyři minuty. První změnu skóre zařídila Riegelova teč Jarolímovy střely z hranice vápna.

O poslední radost Slavie se vzápětí postaral Belaid, který prosvištěl středem domácí obrany a balon uklidil pohodlně k pravé Kučerově tyči. „V tu chvíli to bylo z naší strany na ručník, Slavia nás přehrávala, byla jasně lepší,“ poznamenal kouč Tobiáš.

A to ještě v úvodu zápasu zahodili svoje tutovky Švento s Necidem.

Zvláště možnost nejlepšího kanonýra ligy volala po gólu. Z malého vápna ale zcela sám nezamířil ani mezi tyče. „To byly situace, které nám mohli pomoci k tomu, abychom o výsledku rozhodli už do přestávky,“ konstatoval Jarolím.

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 2:2 (0:2)
Branky: 72. vlastní Necid, 78. Stráský - 35. vlastní Riegel, 39. Belaid. Rozhodčí: Kocian - Wilczek, Gallo. ŽK: Hílek, Šíma - Brabec, Volešák. Diváci: 4529.

České Budějovice: Kučera - Riegel (46. Hudson), Horejš, Žižka, Leština - Benát, Hílek, Homoláč, Šíma (90. Svátek) - Mezlík (69. Stráský), Sedláček.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Černý - Janda, Tavares (63. Latka), Belaid (84. Toleski), M. Jarolím (85. Volešák) - Necid, Švento.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud