10. listopadu 2008 • 19:03

Baník vyloupil Boleslav

Autor: Robert Neumann
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Přímou bitvu o druhou příčku zvládl lépe Baník. Na hřišti Mladé Boleslavi zaslouženě zvítězil góly Mičoly a Otepky z prvního poločasu 2:0 a odsunul Středočechy na třetí místo.



Hosté se na Středočechy výborně připravili, agresivním pojetím jim nedovolili rozvinout jejich hru, v maximální míře, hlavně v prvním poločase, zaměstnávali jejich obranu.

Souhrn třináctého kola Gambrinus ligy najdete zde >>>

Hru řídil skvělý Galásek, který kromě bezchybné obranné práce rozdával přesné přihrávky. Výtečně si počínali i Mičola, Otepka a Svěrkoš. Úvod ale patřil Boleslavi.

Michal Papadopulos měl v tuto chvíli proti svému mateřskému klubu navrch
Michal Papadopulos měl v tuto chvíli proti svému mateřskému klubu navrch


Hned v první minutě centroval z levé strany Poláček a Papadopulos hlavou těsně minul. Pak vyzkoušel pozornost gólmana Bučka, který nahradil zraněnou jedničku Vaška (problémy se zády), z dálky Sylvestre. Pak ale převzal hru do své moci Baník.

Po čtvrthodině vyslal Otepka do úniku Střihavku, Kučera ale včasným vyběhnutím šanci zmařil. Za dvě minuty však domácí gólman podběhl Otepkův roh a Mičola na zadní tyči z voleje trefil odkrytou branku.

HLASY TRENÉRŮ
Pavel Hapal (Mladá Boleslav):
"Jsme zklamaní. Nástup jsme sice měli dobrý, ale ten první gól nás nahlodal a svázal. U té standardní situace jsme zaspali a také při penaltě jsme udělali hodně zbytečný faul. Citelně mi chyběla útočná fáze. Takhle se zápas vyhrát nedá. Vůbec jsme nedohráli brankové situace. I proto Baník vyhrál zaslouženě.
Jedna série skončila, ale snad zahájíme novou. Teď uvidíme, jak je mužstvo psychicky silné."

Karel Večeřa (Baník Ostrava):
"Jsem rád za to, co jsme tady předvedli. Byl to kvalitní, konsolidovaný výkon, bez výraznějších chyb v defenzivě. Věděli jsme, jak dobrá letos Boleslav je a koncentrace z přípravy se naplno ukázaly i v zápase samotném.
Podařil se nám vstup do utkání a pak to už bylo v poloze, kdy jsme to kontrolovali, což nám vyhovovalo. Je dobře, že jsme zopakovali ty předchozí dobré zápasy, i když jsem tam ještě nějaké nepřesnosti viděl."
Domácí znervózněli, kazili lehké přihrávky. Přesto se několikrát dostali ke křídelním akcím, centry ale nikoho před brankou nenašly. Když už se sudí Mikel díval na hodinky, zda nemá odpískat konec první půle, udeřili hosté podruhé.

Svěrkoš se v pokutovém území prosadil přes Janíčka, ten jej stáhl – jasná penalta. Otepka poslal míč na opačnou stranu než skákal Kučera - 0:2.

Jakmile Středočeši rozehráli, ozval se hvizd rozhodčího a šlo se do kabin. Po přestávce Baník zvolnil, při vědomí náskoku se soustředil na defenzivu, čekal na brejky.

Postupem času ale upadl do pasivity, domácí začali tlačit a několikrát mohli snížit. Nejprve to zkoušel z nadějné pozice hlavou Pecka, po něm byl ke gólu blízko Papadupulos.

Po přihrávce Sylvestreho obešel i Bučka, cestu míči do branky však zahradil obránce Řezník. Na konci zápasu pak vzplály emoce, když byl za oplácení vyloučen hostující Lička. Na skóre se ale nic nezměnilo, Ostrava mohla slavit čtvrtou výhru v řadě.

Otepka: Rozhodčí je také jenom člověk >>>

Výsledek:
FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava 0:2 (0:2)

Branky: 16. Mičola, 45.+1 Otepka z pen.
Rozhodčí: Mikel - Filípek, Filgas.
ŽK
: Janíček, Procházka, Mičola - Otepka.
ČK: 88. Lička (Ostrava).
Diváci
: 4860.

Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy (70. Táborský), Rajnoch, Sylvestre, Poláček (57. Kysela) - Papadopulos (78. Řezníček), Pecka.
Trenér: Hapal.

Ostrava
: Buček - Řezník, Neuwirth, Marek, Tchuř - Mičola (79. Rajtoral), Otepka (90.+3 Pavlík), Galásek, Lička - Střihavka (90. Zeher), Svěrkoš. Trenér: Večeřa.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud