11. listopadu 2008 • 10:01

Pozor, Baník jede!

Autor: Aleš Roll
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořadí poblíž čela tabulky Gambrinus ligy se mění! Na druhou příčku se vyšplhala Ostrava, na třetí naopak klesla Boleslav. Rozhodla o tom dohrávka 13. kola mezi oběma celky. Středočeši v ní doma podlehli Baníku 0:2.



Sudí Mikel pískne naposledy do píšťalky. Kouč Ostravanů Karel Večeřa se dívá dopředu. Upřeně. Nenechá na sobě nic zdát. Až po chvilce se otočí směrem k lavičce, usměje se a plácne si se svými asistenty. Poté otcovsky obejme útočníka Střihavku a kráčí do středu hřiště za ostatními hráči.

Otepka: Rozhodčí je také jenom člověk >>>

Jen o pár metrů dál na druhé střídačce vládne zklamání. I trenér domácích Pavel Hapal se dlouze dívá směrem do hřiště. Jeho pohled je zadumaný. Přemýšlí, kde se stala chyba. Boleslav prohrála po jedenácti zápasech, doma v sezoně padla vůbec poprvé.

„Jsem zklamaný,“ nezastíral Hapal, jenž v minulosti Ostravu vedl, a i proto možná toužil svého někdejšího zaměstnavatele porazit.

Baník vyloupil Boleslav >>>

Baník naproti tomu sehrál sebevědomou partii, Boleslav přehrál, jako se to v této sezoně ještě nikomu nepovedlo. Slavia aby se o první příčku pomalu začínala bát. Její pronásledovatel má formu, vyhrál čtvrtý zápas v řadě a na první příčku ztrácí pouhé čtyři body!

„Podívejte, kdyby to bylo po 30. kole, byl bych spokojený, ale je 13. kolo, které nic neřeší. Ano, je to povzbuzující, příjemné, ovšem také zavazují a pouze dílčí,“ pravil stratég hostů.

Baník ohromuje zejména svou útočnou silou. V posledních čtyřech střetnutích nešel pod dva góly na zápas, soupeřům jich za tu dobu nasázel čtrnáct! „Jsem spokojený, že jsme byli směrem dopředu nebezpeční po celý zápas,“ liboval si Večeřa i po včerejšku.

Jenže na Mladou Boleslav jakoby sáhla krize. „Malá krizička na nás asi padla,“ připustil brankář Miroslav Miller.

27
Tolik gólů padlo v devíti vzájemných duelech Mladé Boleslavi a Ostravy.

I včera byl dodržen minimální limit dvou branek na zápas. Středočeši však doma podlehli Baníku vůbec poprvé.


Středočeši se začínají trápit i v defenzivě, která je v úvodu sezony zdobila. V posledních čtyřech duelech inkasovali v součtu sedm branek! „Neviděl bych v tom nic. Nyní jsme inkasovali z penalty a ze standardky. Neřekl bych, že naše defenziva pracuje špatně, problémy jsme měli spíš směrem dopředu,“ namítl Hapal.

Před čtrnácti dny se Boleslavští chlácholili bezbrankovou remízou se Slavií a mluvili o tom, že si dokázali, že hrát mohou s každým. Nyní již pro ně konfrontace s silnými nevychází příliš příznivě. Kromě plichty s červenobílými remizovali v Liberci, s Ostravou prohráli. Ze tří zápasů pouze dva body… „To je pravda, se silnými týmy jsme nevyhráli, což pro nás nevyznívá moc dobře,“ přiznává boleslavský útočník Luboš Pecka.

Nepodepíše se nevydařená série Hapalově partě? „Nemyslím, že by nás to mělo nahlodat. Musíme se z toho oklepat. Nedělal bych z toho tragédii, věřím, že tenhle tým právě nyní ukáže svou sílu,“ uvedl boleslavský kouč.
Včerejší výsledek zřejmě neudělal radost sparťanům.

Letenský vicemistr totiž klesl na čtvrtou příčku. Usmívat se naopak mohli slávisté. Červenobílí sice v Českých Budějovicích pouze plichtili, ovšem díky zaváhání Boleslavi si nejbližšího pronásledovatele drží za sebou stále o čtyři body. Oproti situaci po předchozím kole se tedy pro tým Karla Jarolíma z tohoto pohledu nic nemění.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud