19. dubna 2009 • 18:50

Odevzdaný Baník znovu padl

Autor: Jiří Šidliák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Silně podprůměrný ligový zápas byl v sobotu k vidění na Žižkově. Bohemians Praha stačil k poražení Baníku jediný gól. Hosté se v okleštěné sestavě prezentovali žalostným herním projevem a opět ukázali, že ty tam jsou jejich výkony z podzimu.



Kouč Večeřa nechal na střídačce překvapivě zkušené Otepku i Bolfa, na soupisce pak vůbec nefigurovali útočníci Zeher a Střihavka. Sestava Baníku tak čítala pouhých pět náhradníků, včetně rezervního brankáře Bučka.

První půlhodinu se dva tisíce diváků pod televizní věží vyloženě nudilo a většina z nich zřejmě přemýšlela, jestli opravdu navštívili zápas první fotbalové ligy. Jediná kloudná akce Baníku skončila střelou Ličky nad břevno Belaňovy brány.

Souhrn kola>>>

Nezáživný fotbal ukončil až domácí Dobeš, který v osmadvacáté minutě šikovně využil poskytnuté výhody po faulu hostů, a z křídla přeloboval gólmana Vaška.

Žalostný výkon Baníku korunovala krátce před poločasem ještě přihrávka Zawady, jenž v nadějné pozici před brankou Bohemians našel jen jednoho z bránících hráčů. Na druhé straně neuspěl zase hlavičkující Horáček, i když mu ke druhému gólu nechybělo mnoho.

Sledovali jsme online >>>

Ostrava se příliš nezvedla ani ve druhé půli. Naopak to byli znovu domácí, kdo byl blíže k navýšení skóre. Zoubkovu ránu ale vykryl Vašek a následná hlavička Kincla nad.

Hostující fotbalisté toho svým fanouškům příliš nenabídli. Možná proto si „chachaři“ našli vlastní zábavu a spustili pyrotechnickou vložku.

Baníkovcům pyrotechniku sebrali >>>

Svůj ohňostroj však vychytrale umístili až za plot, takže pořadatelé běželi do jejich sektoru zbytečně. K ohnisku světlic se dostat nemohli.

Ohlasy trenérů: Baník v lize nestíhá, šance je v poháru >>>

To fotbalistům na hřišti bylo hůř. Člen širšího kádru reprezentace Tomáš Marek zastavil nedovoleně unikajícího Andronice a v 73. minutě musel pod sprchy.

Baník si nakonec dokázal vypracovat jedinou šanci, ač se do hry podívali i Otepka s Bolfem. Střelu Rajtorala z pravé strany ale Belaň vyrazil, a tak Bohemians získali všechny tři body.

Bohemians Praha - FC Baník Ostrava 1:0 (1:0)
Branka: 28. Dobeš.
Rozhodčí: Bílek - Košec, Novák.
ŽK: Andronic, Macháček - Otepka. ČK: 72. Marek (Ostrava).
Diváci: 2150.

Bohemians: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Turtenwald - Fenyk (83. Eismann), Demeter, Andronic, Dobeš (90.+2 Obermajer)- Zoubek (80. Galbavý) - Kincl.

Ostrava: Vašek - Zawada, Neuwirth, Marek, Tchuř (67. Mičola) - Rajtoral, Lička, Metelka (76. Bolf), Vácha - Lukeš (67. Otepka), Markovič.

Policisté kontrolují příznivce Ostravy na Hlavním nádraží
Policisté kontrolují příznivce Ostravy na Hlavním nádraží


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud