23. června 2009 • 08:35

Aleše Bestu chtějí Teplice!

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli se dostala do světa informace, že Aleš Besta ve Slavii končí. Dravý útočník se však o práci bát nemusí. Jeho manažerovi se ihned rozdrnčel telefon. V Česku projevily o 26letého forvarda zájem například Teplice.



„Ano, to mohu potvrdit. Volali mi také zástupci klubů z Rakouska,“ svěřil se Sportu hráčův agent Jiří Stejskal.

Kromě Teplic testoval situaci kolem rodáka z Ostravy zejména Kapfenberg, osmý celek rakouské nejvyšší soutěže a klub, v němž v minulé sezoně působili Patrik Siegl, Milan Fukal s mladíčkem Miroslavem Štěpánkem (ten byl v klubu na hostování z Hamburku).

V Teplicích snahu získat Bestu do kádru potvrdili.

„Je to jeden z hráčů, o kterého bychom měli zájem. Ještě jsme s ním nemluvili, ale už jsme se na Slavii vyptávali na možnosti jeho angažování. Tam by problém nebyl, asi bychom se mezi sebou bez problémů domluvili,“ říká šéf klubu František Hrdlička.

Podle něj teď bude záležet na tom, jak se s Bestou dohodne trenér Jiří Plíšek a jestli bude mít běhavý útočník zájem na sever Čech odejít.

„A jak se mu budou líbit podmínky, které mu nabídneme,“ dodal předseda teplického celku.

Podle informací Sportu měl Besta ve Slavii velmi slušné platové podmínky, což prý mohl být kromě sportovních výkonů také jeden z důvodů, proč jej už v Edenu nepotřebují.

Besta přišel do Slavie v zimním přestupovém okně z Brna. V přípravě si vybojoval základní sestavu, neprosazoval se však gólově a začal vysedávat jen na lavičce.

Na konci minulého týdne se pak od kouče Karla Jarolíma dozvěděl, že s ním již nepočítá. V Edenu s ním přitom v lednu podepisovali tříletou smlouvu s roční opcí.

„Zájemci se teď teprve začínají ozývat, je to přeci jen čerstvá informace. Myslím si, že pro Aleše by byla také vhodná druhá německá nebo druhá anglická liga. Ten styl by mu seděl,“ svěřil se Stejskal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud