21. července 2009 • 17:04

Rajnoch chtěl zpátky i kvůli reprezentaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká spokojenost vyzařuje z fotbalisty Jana Rajnocha po jeho návratu do Mladé Boleslavi.



Začátkem roku odešel na půlroční hostování do Chotěbuzi, ale ani on nezabránil sestupu do druhé bundesligy, navíc v závěru soutěže vůbec nehrál a celou tuto fotbalovou epizodu považuje za nepovedenou.

"Nepovedlo se to, ale byla to obrovská zkušenost. Životní i fotbalová. Zpočátku to vypadalo dobře, ale potom se to zlomilo. O příčinách vím, ale nebudu to komentovat. Zažil jsem plno nádherných věcí a nyní koukám dopředu, ne dozadu," řekl novinářům osmadvacetiletý záložník, který v české lize odehrál 155 zápasů.

Měl prý i zahraniční nabídky, ale odmítl je. Roli v tom hrál také příchod kouče Uhrina. "Známe se dlouho a vím, že ze mě dokáže dostat maximum. Proto jsem nabídky ze zahraničí, i když byly zajímavé, smetl ze stolu a řekl manažerské agentuře, že na podzim určitě zůstanu v Boleslavi," vysvětlil Rajnoch.

"Musím začít hrát a chci podávat takové výkony, jaké jsem předváděl, když jsem z Mladé Boleslavi odcházel. Jsem domluven, že když časem dobrá nabídka přijde, tak mi klub nebude bránit," pokračoval Rajnoch.

Hostování na pouhý půlrok nepovažuje zpětně za příliš šťastné řešení. V Chotěbuzi věděli, že v létě odejde, proto s ním prý příliš nepočítali.

"Vůbec toho ale nelituji. Poznal jsem bundesligu, poznal nádherné stadiony. Zklamání je to pro mě po sportovní stránce. Vždycky musí někdo hráče podržet, což se mně nestalo. Ale nestěžuji si, takový je život. Byla tam výborná parta, kterou kazil trenér. Kdyby tam byl někdo jiný, tak ten tým se zachránil," konstatoval Rajnoch na adresu kouče Bojana Prašnikara, který v klubu po sezoně skončil.

Velkou motivaci při návratu pro něj představovala reprezentace. "Ale nevracel jsem se jen kvůli tomu. Bude záležet na tom, jak budu hrát. Není čas na experimenty, to bych musel podávat nějaké nadstandardní výkony. Reprezentace je stále můj sen, který jsem si nějak splnil, ale to byl jen dílčí úspěch. Chtělo by to nějak navázat. Ale zda to bude teď, nebo později, to záleží jen na mně," řekl Rajnoch.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud