Pavel Janega
22. července 2009 • 11:45

Sparťanská Generali Arena bude bez plotů

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Stadion fotbalové Sparty od nové sezony opět změní svůj název. Své jméno propůjčí letenskému stánku pojišťovna Generali. Spolu s novým partnerem se mohou fanoušci těšit na nové obrazovky či odstranění plotů a bariér.



"Sparta jako marketingový produkt bude mít za několik let větší hodnotu než má dnes. Naše značky mají mnoho společného. Třeba bohatou historii, evropský nádech," vysvětlil spojení pojišťovny s fotbalovým klubem generální ředitel Generali ČR Petr Kopecký na předsezonní tiskové konferenci Sparty.

"Navíc nás spojuje touha po lepší budoucnosti. Stejně jako Sparta se zlepšujeme a rosteme. V téhle spolupráci si dokážeme pomoci," věří Kopecký.

S loňským vicemistrem podepsal pojišťovnický gigant smlouvu na tři roky. Finanční podmínky Sparta ani Generali nespecifikovaly, prozradily jen, že kontrakt je finančně výhodnější než s bývalými partnery klubu Toyotou a pojišťovnou Axa.

Změnu partnera by měli výrazně pocítit i fanoušci, ti se mohou těšit na dvě velkoplošné obrazovky, ale také na odstranění zábran kolem hřiště.

Ze stadionu Sparty mizí ploty a bariéry
Ze stadionu Sparty mizí ploty a bariéry


"Nebude to čistě formální změna. Mezi novinky patří digitalizace stadionu, který finišuje. Pro fanoušky přinese zlepšení atmosféry a možnost vychutnat si zápas ze dvou velkoplošných obrazovek. To je obrovský krok dopředu," popisuje obchodní ředitel Sparty Michal Viktorin.

"Navíc jsme zrealizovali odstranění bariér a plotu, což si přáli fanoušci," dodává největší novinku.

Bez plotu se odehraje i pohárové utkání s Panathinaikosem, tedy týmem, který je známý svými radikálními fanoušky. "Věříme, že jsme schopni zajistit bezpečnost," řekl mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

"Nejedná se jen o navýšení počtu lidí z ochranky. Hlavně jde o kvalifikaci a výcvik těch lidí z bezpečnosti. Musí vědět, jak se v určitých situacích zachovat," dodal.

Kopecký pak těsně před podpisem smlouvy poprosil novináře, aby ode dneška používali pouze název Generali Arena a nikoliv Letná. "Je to významná investice, prosím, dodržujte to," uzavřel.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud