1. srpna 2009 • 15:15

Hanácká řež ve Skotsku Baník nevyplašila

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné velké pozdvižení prý olomoucké vítězství 5:1 v Aberdeenu v ostravské kabině nezpůsobilo. Pro Baník, jenž v neděli na Adrově stadionu proti rozjeté Sigmě nastoupí, znamená podle slov trenéra Miroslava Koubka olomoucký úspěch především zvýšení motivace.



„Olomouci k tomuto krásnému výsledku blahopřeji! Ale když jsem druhý den přišel do naší kabiny, neměl jsem pocit, že by to vysoké vítězství naše hráče nějak vystrašilo. Vůbec ne,“ pravil Koubek. „Naopak si myslím, že kluci cítí velkou motivaci. Chtějí to být oni, kdo rozjetou Olomouc zastaví,“ poznamenal Koubek.

„Je to hezký výsledek, ale přece se z toho nepotentujeme,“ pravil doslova Mario Lička, ofenzivní záložník Baníku. „Ten zápas se Olomouci povedl, ale byl to jen jeden zápas, tím to pro nás končí. Tak jako to byl jen jeden zápas, když se Olomouc doma trápila s Framem Reykjavík. Z toho prostě nelze nic vyvozovat. Kromě toho jsem si všiml, že tři z těch pěti gólů dala Olomouc v Aberdeenu ze standardních situací,“ zaznamenal Lička.

Neznervózňuje jej prý ani fakt, že Olomouc kromě toho, že vyřadila Fram Reykjavík a rozdrtila Aberdeen, uspěla v prvním ligovém kole také na hřišti Bohemians Praha. „Olomouc vyhrála jeden zápas. My také, porazili jsme Příbram. Takže jsme vlastně na stejné startovní čáře,“ učinil sám pro sebe závěr Lička.

„Opravdu by bylo chybou se tím, že Olomouc vyhrála 5:1 v Aberdeenu, nějak zvlášť zabývat,“ řekl trenér Koubek. „Nikdo z nás to neviděl. Nevíme, jakým způsobem k tomu Aberdeen přistoupil, jestli zcela neselhal v taktice. A naopak víme, že ve Skotsku jsou dva kluby, Celtic a Rangers, které jsou o parník před těmi ostatními. A že ty další týmy jsou prostě jen průměrnými evropskými celky,“ připomněl Koubek.

„Takže ano, mějme úctu k tomu, co se Olomouci povedlo, ale sami pro sebe z toho nevyvozujme vůbec nic,“ uzavřel ostravský trenér.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud