1. srpna 2009 • 20:11

Teplice vybojovaly v Plzni bod

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Jestliže se chcete kochat parádními gólovými akcemi, choďte na Plzeň. Tento jasný vzkaz vyslali po dvou zápasech hráči západočeského celku. Stejně jako před týdnem na Slovácku, tak v sobotu doma proti Teplicím byli jejich zásahy skvostné. Jen výhru tentokrát domácím nepřinesly...



Zápas jsme sledovali v podrobné online reportáži >>>

První laskominu předložili Horváth a spol. domácímu publiku velmi brzy. Akce č. 1. Běží 2. minuta, na polovině hřiště se rozbíhá zadák David Limberský. S míčem sprintuje podél pravé lajny, projde okolo několika spoluhráčů, zamíří až před vápno a tam pálí. Jeho střelu teplický brankář jen vyrazí a Petr Jiráček pohodlně dorazí.

Akce č. 2. V 11. minutě se servíruje druhá lahůdka. Domácí rozehrají nakrátko roh. Horváth přiťukne Limburskému, ten najde před vápnem Jana Lecjakse, který se opře do míče. Krásná přízemní střela zapluje přímo k tyči.

Plzeňská Petr Jiráček dostal od teplických hráčů co proto
Plzeňská Petr Jiráček dostal od teplických hráčů co proto

Pohledné fotbalové okamžiky. Před týdnem se Plzeň blýskla podobnými skvosty při výhře 3:2 na Slovácku. Co bylo tehdy k vidění? Hezký gól Davida Střihavky, sólu přes tři hráče a bravurním zakončení Milan Petržely a také báječná střela do šibenice od Filipa Rýdla.

„My se takovým akcím věnujeme i na tréninku. Je hezké, že nám takové kombinace vycházejí. Myslím si, že hrajeme atraktivně, přesto jsme však diváci na fotbal nechodí," narážel plzeňský kouč Pavel Vrba na fakt, že stadion ve Štruncových sadech byl zaplněn na domácí premiéru jen z poloviny.

Plzeňští by si přesto mohli v šatně vypsat hitparádu nejkrásnějších tref. „To bychom skutečně mohli. Třeba Lecjaksova střela byla opravdu výstavní! Ale nám se takto daří i na tréninku," přidal Vrba.

Když to slyšel trenér Teplic Jiří Plíšek, hned zareagoval. „My dáváme na tréninku ještě hezčí góly než se vám povedly vstřelit dnes," smál se Plíšek a hecoval kolegu. „Tak vidíte, v Teplicích je to prý ještě lepší," konstatoval Vrba.

Severočeši by skutečně do gólové hitparády také mohli promluvit. V sobotu udeřili dvakrát a rovněž to stálo za to. V první půli nejprve vyrovnával na 1:1 po hezké akci z levé strany Štěpán Vachoušek, výstavní však byla především rána Vlastimila Vidličky, který upravoval skóre pro změnu na 2:2.

Petr Jiráček se rozčiluje po teplickém zákroku na rozhodčího MakovičkuFoto Pavel Mazáč (Sport)

Po sporném přímém kopu se napřáhl a míč skončil u levé tyče Martina Ticháčka. „Byly tam dvě teče, s tím už nic neudělám," smutnil plzeňský gólman.

Kaňkou zápasu byl špatný výkon hlavního sudího Milan Makovičky a také nešetrný zákrok teplického Milana Matuly, který loktem atakoval domácího záložníka Petra Jiráčka. Ten musel s roztrženým obočím odstoupit. „Má tři stehy," konstatoval kouč Vrba.

FC Viktoria Plzeň - FK Teplice 2:2 (2:1)
Branky:
2. Jiráček, 11. Lecjaks - 7. Vachoušek, 74. Vidlička. Rozhodčí: Makovička - Ubias, Štěrba. ŽK: Hájovský, Rýdel, Limberský - Lukáš, Stožický, Matula. Diváci: 4085.

Sestavy:
Plzeň: Ticháček - Limberský, Hájovský, Rada, Lecjaks - Petržela (70. Rajtoral), Horváth, Rýdel, Jiráček (73. Navrátil) - Střihavka, Bakoš (86. Mlika). Trenér Vrba.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič (54. Mahmutovič), Vachoušek, Matula, Stožický (64. Hesek) - Mareš, Vondrášek (85. Doležal). Trenér: Plíšek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud