2. srpna 2009 • 15:23

Jablonec přivítá nováčka ze Slovácka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pondělní dohrávka mezi Jabloncem a nováčkem ze Slovácka uzavře program druhého kola fotbalové ligy. Zatímco Severočeši před týdnem na startu nové sezony remizovali v Českých Budějovicích, hosté doma podlehli v divokém zápase Plzni 2:3 a na svůj první bod stále čekají.



Jablonec chce navázat na úspěšnou domácí bilanci z minulé sezony. "Čeká nás nováček, který má entuziasmus, ale i propracovanou defenzivu a Švancaru na hrotu útoku.

Start chceme doma ale každopádně zvládnout," prohlásil kouč František Komňacký.Před týdnem se Jablonec prezentoval na jihu Čech solidním výkonem, vyšla mu především pasáž na přelomu obou poločasů.

"První zápas ukázal, že máme určitou kvalitu. Na druhé straně tam byly i chyby. Zhruba prvních 25 minut druhého poločasu jsme hráli to, co bychom chtěli hrát," dodal Komňacký.

Jeho protějšek Josef Mazura věří, že se Slovácko otřepalo z domácí prohry s Plzní a z Jablonce neodjede s prázdnou. "V útočné i přechodové fázi jsme odehráli dobrý zápas. Mrzí nás individuální chyby v defenzivě, které nás stály body.

Pokud zpřesníme a zagresivníme obrannou fázi a budeme nebezpeční i dopředu, tak se nemusíme ničeho bát, i když Jablonec je kombinačně velice dobré mužstvo," uvedl Mazura.

Slovácko v Jablonci jen jednou získalo všechny tři body a podobně neúspěšnou bilanci mělo i v posledních venkovních utkáních před pádem do druhé ligy. Prohrálo čtyři závěrečné duely na hřišti soupeře a s nejvyšší soutěží se rozloučilo porážkou 1:3 právě na jabloneckém stadionu.

Zápas začne v pondělí v 17:30, přímý přenos bude vysílat ČT2.

Předpokládané sestavy:

Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Drsek, Krejčí - Haurdič, Loučka, Pavlík, Kovařík - Lafata, Vošahlík.

Slovácko: Filipko - Randa, Němčický, Formánek, Urbánek - Fujerik, Valenta, Abrahám, Cleber - Chmelíček, Švancara.Absence: Klapka (nemoc) - Gonda (zranění).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud