Stanislav Hrabě
3. srpna 2009 • 14:23

Podvod na Strahově

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Strahov není pro Bohemians Praha přívětivé prostředí. Podruhé už na něm prohráli, ani diváci nechodí. Jeden z přítomných si dal práci a začal počítat, kolik se jich sešlo. Došel k necelým čtyřem stovkám, přičemž připustil, že mu mohlo několik desítek uniknout.



Ovšem nahlášených 1324? „Podvod,“ čertil se.

„Já jsem dostal údaj o počtu diváků od hlavního pořadatele, s tím, že to bylo konzultováno se sekretářem našeho oddílu,“ sdělil Stanislav Sigmund, mluvčí Bohemians Praha.

Pátrání tedy pokračovalo u Vladimíra Rosenbergera, sekretáře zelenobílého klubu. „Já jsem po divácích ani moc nekoukal, seděl jsem na lavičce, tak to opravdu neumím odhadnout, jestli ten údaj sedí. Ale i kdyby se to lišilo, tak třeba z hlediska finančního úřadu nebo tak žádný problém nemáme, protože na první dvě kola na Strahově jsme vyhlásili volný vstup.“

Údaj o 1324 divácích tedy nejspíš „vyprodukoval“ hlavní pořadatel utkání. „Přiznám se ale, že ani nevím, jestli to byl náš člověk, nebo někdo ze Strahova,“ konstatoval Rosenberger.

Po druhé „domácí“ prohře každopádně Bohemians Praha padli na dno tabulky. „Když tady nežijete denně a přijedete sem na zápas, je to problém,“ uznává trenér Robert Žák.

„Musíme nabrat body venku,“ vidí cestu, jak se dostat z načínající krize trenér. „Měli jsme minimálně tři ložené šance, nedali nic. Hosté nás vyučili ze zakončení,“ lamentoval Žák. „Koncovka nám vyšla,“ přikyvoval jeho protějšek Pavel Tobiáš.

Nad prvním ligovým gólem odchovance Zdeňka Ondráška si doslova mnul ruce. „Vrátil se z Čáslavi, kde udělal ohromný skok. Bude to osobnost ligy, protože umí dávat góly,“ předpovídá.

Letní bouře natáhla poločasovou přestávku o deset minut. „Bylo to rozumné opatření rozhodčí Damkové, je třeba chránit hráče,“ shodují se oba trenéři. Prostoj jim nevadil.

„Začalo pršet, trávník dostal skluz, naopak to fotbalu prospělo,“ prohlašuje Tobiáš. „Hráči nevychladli, neseděli v šatně. Pobíhali v tunelu, byli pořád v pohybu, v tom má Strahov výhodu,“ připojil se Žák. Asi jedinou.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud