Stanislav Hrabě
9. srpna 2009 • 17:55

«Klokani» pokračují stále s nulou

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE - Jedna otázka na úvod: Víte, co znamená pro Bohemians 1905 údaj 661 minut? Takovou dobu čekají na ligový gól. Naposledy se v nejvyšší soutěži trefil Bartek ve 26. kole ročníku 2007/2008 do sítě Brna (3:1).



„Klokani“ se ho nedočkali ani ve včerejším 3. ligovém kole – prohráli doma s Jabloncem 0:1.

Souhrn 3. kola Gambrinus ligy »
Sledovali jsme ONLINE »

Co se dá s takovou jalovostí dělat? „Musíme pracovat, věnovat se tomu na tréninku,“ věří v trpělivé nacvičování situací trenér Pavel Hoftych. Přitom ovšem ze zkušeností ví, že recept na prolomení podobného prokletí není. Musí proto doufat, že se někdo v dalším utkání probudí se střeleckou náladou.

Přitom má v týmu výstavního kanonýra: Luděk Zelenka už nastřádal 92 ligových tref. Teď se mu však nedaří. Žalostně. „Měli jste ho vidět v přípravě, bylo ho plné hřiště,“ nezatracuje Hoftych veterána, jemuž bude už 36 let. A čeká, až se uzdraví osvědčený úderník Milan Škoda. „Už s námi trénuje naplno, za čtrnáct dní se objeví na hřišti,“ hledí kouč do blízké budoucnosti s nadějí.

Hoftych: Pomůže nám gól, třeba kolenem

Když neumíme góly dávat, nesmíme je dostávat – pravil vynálezce obranného systému catenaccio Helenio Herrera. Tím se Bohemians 1905 řídí. Nad přesnou trefou v lize zatím nejásali, ale jejich obranu nepřekonaly v úvodních duelech Brno ani Sparta.

„Zápasy proti Bohemce jsou o morálce, vůli a nasazení,“ vystihuje náročnost souboje s vršovickým týmem trenér Jablonce František Komňacký. Jenže tyto zbraně nechali domácí dlouho v šatně.

„V první půli si snad hráči mysleli, že mohou s Jabloncem hrát otevřenou partii,“ podotýká Hoftych. „Nedojížděli souboje, nechali protivníkovi prostor, neplnili taktické úkoly. Co se nám povedlo na Letné, teď to nešlo,“ nebál se kritiky do vlastních řad.

„Když chceme uspět, musíme to ubojovat, uválčit,“ naznačuje jedinou cestu k bodům. Po přestávce se sice jeho svěřenci ve všem polepšili, ale k vyrovnání to nevedlo. „Už přišla křeč, vývoj utkání na nás dolehl,“ přiznává Hoftych.

Jablonecký Tomáš Huber (vlevo) a Luděk Zelenka z Bohemians v souboji
Jablonecký Tomáš Huber (vlevo) a Luděk Zelenka z Bohemians v souboji
Utkání rozhodl jediný gól, který vznikl po zvláštní „spolupráci“. Levý obránce domácích Jiří Rychlík posílal hlavou malou domů, vystihl ji jablonecký Jan Vošahlík. „Byla to chyba, nemá cenu se na nic vymlouvat,“ nehledá vytáčky levý obránce domácích.

„Jeden gól není mnoho, ale naštěstí to stačilo,“ děkuje na dálku šťastný střelec nahrávači z tábora soupeře. Znají se krátce ze společného působení v Příbrami. „V takové chvíli bych se neodvážil ho ještě nějak provokovat,“ šetří Vošahlík protihráče.

Jablonec si odvezl hubené, ale cenné vítězství. A povyskočil v tabulce na přední příčky. „Nebudu mluvit o útoku na pohárovou Evropu,“ zůstává Komňacký na zemi. „Je ovšem příjemné dobře odstartovat,“ pochvaluje si začátek sezony. „Když se to nepodaří, narůstá nervozita, přijdete třeba o místo a klub se strachuje o udržení ligy. Když to vyjde, přichází pohoda,“ rozebírá.

Na vzdušných obláčcích však nepluje. „Už jsem si prožil oboje,“ praví s letitou zkušeností.

Bohemians 1905 - FK Baumit Jablonec 0:1 (0:1)
Branka: 40. Vošahlík. Rozhodčí: Matějek - Filípek, Handlíř. ŽK: Šisler, Hartig - Pavlík, Vošahlík. Diváci: 6914.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Štohanzl (59. Šisler), Kaufman, Adam, Róth (54. Bartek) - Zelenka (71. Nešpor), Hartig. Trenér: Hoftych.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Drsek, Krejčí - Haurdič, Pavlík, Loučka (71. Eliáš), Jablonský (74. Kovařík) - Lafata, Vošahlík (85. Vukovič). Trenér: Komňacký.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud