28. srpna 2009 • 21:03

Švancarův trest je nepřiměřený, zlobí se Slovácko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trest pro útočníka Petra Švancaru považuje vedení fotbalového Slovácka za nepřiměřený. Nejlepší střelec ligy Švancara má zastavenu činnost do příštího čtvrtku, kdy předstoupí před komisi kvůli nepotrestanému zákroku loktem na Jakuba Heidenreicha v utkání pátého kola s Bohemians Praha.



Trest pro útočníka Petra Švancary od disciplinární komise považuje vedení fotbalového Slovácka za nepřiměřený. Nejlepší střelec ligy Švancara má zastavenu činnost do příštího čtvrtku, kdy předstoupí před komisi kvůli nepotrestanému zákroku loktem na Jakuba Heidenreicha v sobotním utkání pátého kola s Bohemians Praha.

"Disciplinární komise rozhodla o Švancarově vině a trestu na základě subjektivního podnětu Bohemians Praha a informací ze zprávy delegáta o kontaktu hráčů. Nikoliv faulu s následným poraněním. Přitom tento kontakt nebyl označen hlavním rozhodčím, ani jeho asistentem za nedovolený. Lékařská zpráva, kterou předložili Bohemians Praha, vzbuzuje v našich očích minimálně rozpaky," uvedl tiskový mluvčí Slovácka Aleš Mazúrek.

Podle něj disciplinární komise obhajuje své rozhodnutí na základě následujících tří podkladů. "O určení viny a trestu se rozhodlo na základě dodatečného podnětu Střížkova, který doprovázela masivní mediální masáž. V zápise o utkání klub žádnou námitku proti průběhu utkání nepřednesl," uvedl Mazúrek.

Druhým podnětem má být zpráva delegáta utkání, v níž je uveden pouze výše zmíněný kontakt hráčů. Nikde se nepíše o faulu. "Třetím podnětem byla lékařská zpráva, která však nevypovídá nic o zavinění tohoto zranění. Lékař Bohemians Praha uvedl v zápise, že hráč Heidenreich měl vyraženy tři zuby.
Následující den uvádějí média dva vyražené zuby, třetí den po utkání jeden vyražený zub a nakonec samotná lékařská zpráva, dle dostupných pramenů, hovoří o porušení lůžka jednoho až dvou zubů," tvrdí Mazúrek. Podle něj se spíše jedná o "hon na čarodějnice, který zavdává příčinu ke spekulacím, zda disciplinární komise nepodlehla vnějším tlakům."

"Jsme pro to, aby se hrubé fauly trestaly. Ale je nutné skutečnosti řádně objasnit, dát možnost všem stranám vyjádřit se a až následně vynášet soudy. Rozhodnutí disciplinární komise je o to zarážející, že z časových lhůt nelze použít institut odvolání," poznamenal Mazúrek.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud