12. září 2009 • 20:49

Komňacký: Na první místo ještě nemáme tým

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanští fotbalisté ve šlágru sedmého kola porazili Jablonec 2:0 a sesadili ho z vedoucího místa soutěže. Severočeši v Praze nic nepředvedli, jako vedoucí tým propadli, zatímco Sparta natáhla ligovou sérii bez prohry na deset utkání.



Sparťanský hlavní trenér Jozef Chovanec označil dnešní výhru jako odměnu za velkou trpělivost po celou hrací dobu. "Předpokládali jsme, že soupeř přijede stejně jako ostatní s defenzivní taktikou a bude zalezlý. Dlouho nám pak trvalo, než jsme dokázali tu obrannou práci a silný střed hřiště překonat. S přibývajícími minutami se nám dařilo a trpělivost slavila vítězství," liboval si domácí kouč.

Lídr kouzla zbavený, nestačil na Spartu

Potěšilo ho současně, že se v tradičně prvním utkání po reprezentační přestávce tým prosadil. "V prvním poločase byl výpadek ještě znát, ale musím hráče pochválit, jak zápas zvládli. Už teď ale musíme začít myslet na čtvrteční zápas s Eindhovenem, Evropská liga to je výkonnostně zcela jiná soutěž," připomněl kouč vstup do základní skupiny nové soutěže.

Jablonecký trenér František Komňacký byl zjevně z první prohry svého mužstva hodně zklamaný. "Už první poločas jsme dohrávali pasivně a já hráčům v kabině řekl, že pokud tak budou pokračovat, tak je jen otázka času, kdy nás soupeře dostane. Jenže fotbalisté se neprobrali a Sparta nás přehrávala. Jestliže mužstvo tak hluboce zaleze, pak nic jiného nemůže čekat," zlobil se na ustrašenou hru svého týmu.

Fotbalisté Sparty děkují fanouškům. Fotbalisté Sparty děkují fanouškům.Foto Michal Beránek SPORT

Domácí prý jeho tým přehráli ve všech řadách. "Nebyli jsme důstojným soupeřem, Sparta se prosazovala přes střed hřiště i po krajích, nedala nám šanci," dodal jablonecký kouč, podle kterého zápas ukázal, že mužstvo má na boj v první polovině tabulky.

"Nechci se hráčů dotknout, ale na to abychom hráli na čele tabulky ještě nemáme tým připraven, Sparta má na každém postu lepšího hráče," řekl Komňacký.

Zápas jsme sledovali ONLINE »

Nejoslavovanějším hrdinou dne byl na Letné miláček publika Bony Wilfried, který znovu nutil obranu soupeře k chybám a svůj výkon korunoval rozhodujícím gólem.

"Škoda, že jsme se neprosadili už lépe v prvním poločase. Druhá půle byla z naší strany mnohem lepší, měli jsme soustavný tlak a soupeře jsme neustále přehrávali," zhodnotil zápas útočník, který zápas dokončil s poraněným kotníkem, který hned po konečném hvizdu začal ledovat.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud